Giménez ontvangt als enige twee telefoontjes: 'Injusticia, injusticia, injusticia'

Reacties

De afwezigheid van Santiago Giménez in de WK-selectie van Mexico houdt de gemoederen bezig in het land. Volgens ESPN Deportes werd niet alleen Giménez zelf, maar ook zijn vader gebeld om het slechte nieuws mede te delen.

Giménez ontvangt als enige twee telefoontjes: 'Injusticia, injusticia, injusticia'
© Pro Shots

Giménez was de enige speler bij wie er twee telefoontjes aan te pas moesten komen. De spits van Feyenoord zou zelf zijn gebeld door bondscoach Gerardo Martino, terwijl zijn vader gebeld zou zijn door Jaime Ordiales, de technisch directeur van de Mexicaanse voetbalbond. De vader van Santiago is Christian Giménez, die zelf vijf interlands speelde voor Mexico en de hoop uitsprak dat zijn zoon naar Qatar zou gaan.

Volgens voormalig aanvaller Hérculez Gómez, die jarenlang in de Liga MX speelde en het Mexicaans voetbal volgt voor ESPN, is de manier van communiceren veelzeggend. 'Dat is hoe oneerlijk het is! Ze hadden twee telefoontjes nodig om het uit te leggen, want niemand kan het verklaren.' Martino koos voor Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers), Hirving Lozano (Napoli), Henry Martín (Club América), Alexis Vega (Guadalajara) en Rogelio Funes Mori (Monterrey) als aanvallers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jiménez speelde sinds eind augustus niet meer vanwege een liesblessure. 'Hij kon zijn been niet eens optillen tijdens een warming-up. Zijn club was zó boos dat hij werd teruggehaald naar Engeland. Een andere aanvaller, Rogelio Funes Mori, is al lang geblesseerd en heeft geen indruk gemaakt bij de nationale ploeg. Henry Martín was heel goed in de Liga MX, maar Giménez is de topscorer in de Europa League! Hij is in vorm en kan van waarde zijn in de toekomst. Injusticia, injusticia, injusticia (onrecht, onrecht, onrecht, red.)! Daarom werd er twee keer gebeld.'

ESPN-journalist Mauricio Pedroza kan zich volledig vinden in de woorden van Gómez. 'Het argument dat Gerardo Martino opvoerde, was dat Giménez niet veel speelt voor Feyenoord. Wat heeft Feyenoord dit weekend gedaan? Ze hebben hem opgesteld! Alsof ze aan Martino duidelijk wilden maken: hier is hij, hij kan in de basis spelen. Het is enorm oneerlijk, zelfs zijn club ziet dat in. Je had zelfs vier spitsen kunnen meenemen, als je 26 spelers mag selecteren. Dat maakt het nóg oneerlijker voor Giménez.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.