Giggs roemt United-aankoop: 'Nog nooit iemand gezien die zo snel is'

Reacties

Ryan Giggs denkt dat Daniel James alles in zich heeft om te slagen bij Manchester United. De 21-jarige aanvaller uit Wales werd woensdag gepresenteerd door de Engelse grootmacht, die hem voor circa zeventien miljoen euro overneemt van Swansea City.

Giggs roemt United-aankoop: 'Nog nooit iemand gezien die zo snel is'

James beleefde dit seizoen zijn doorbraak in het Championship met vier goals en zeven assists in 33 duels en heeft nu dus al een droomtransfer te pakken. 'Dit is heel onwerkelijk', zegt de eerste zomeraankoop van United op de clubwebsite. 'Ik denk dat elk kind wel voor Manchester United wil spelen. Ik had nooit gedacht dat ik ooit tegen ze zou spelen, laat staan vóór hen. Ik kijk er enorm naar uit', zegt de viervoudig international van Wales.

James treedt met zijn transfer naar United in de voetsporen van Giggs, die zijn landgenoot ter sprake bracht bij United. De bondscoach van Wales, die hem in november liet debuteren als international, is onder de indruk van zijn kwaliteiten. 'Ik heb in mijn hele carrière waarschijnlijk niemand gezien die zo snel is als hij', vertelt de oud-speler op de clubwebsite. 'En dat zegt wel iets, want ik heb natuurlijk met en tegen de nodige spelers gespeeld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Giggs weet bovendien dat James voorin op alle drie de posities uit de voeten kan en stelt dat de verdedigers in de Premier League hun handen vol krijgen aan zijn landgenoot. 'Hij is een nachtmerrie voor verdedigers. Hij is niet erg groot, dus het is lastig om een arm om hem heen te krijgen. En is hij is tweebenig en kan doelpunten maken en creëren', aldus Giggs, die eraan toevoegt dat James op jonge leeftijd ook mentaal al goed in elkaar steekt.

Manager Ole Gunnar Solskjaer denkt eveneens dat James het in zich heeft een belangrijke speler te worden voor United. 'Daniel is een jonge vleugelspits met veel kwaliteit en inzicht, die uitzonderlijk snel is en hard werkt. Hij heeft een geweldig seizoen gehad bij Swansea City en heeft alle kwaliteiten om een Manchester United-speler te worden', zegt Solskjaer. 'Dit is de perfecte omgeving voor Daniel om zich verder te ontwikkelen.'

Ryan Giggs speelde bij Manchester United samen met Cristiano Ronaldo, maar Daniel James is dus nog sneller volgens de voormalige linksbuiten die in zijn jongere jaren zelf ook behoorlijk rap was.
Ryan Giggs speelde bij Manchester United samen met Cristiano Ronaldo, maar Daniel James is dus nog sneller volgens de voormalige linksbuiten die in zijn jongere jaren zelf ook behoorlijk rap was.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.