Gifbeker PEC nog niet leeg: 'Dan moet je je leven geven'

Bram van Polen en Art Langeler hebben na de 3-1 nederlaag bij PSV dezelfde conclusie getrokken. PEC Zwolle mag trots zijn op het weerwerk, maar uiteindelijk was de slotsom hetzelfde. De hekkensluiter stond opnieuw met lege handen.

PSV
PSV
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Met één punt op zak uit de eerste acht duels leek PEC in Eindhoven op weg naar een enorme stunt. In minuut 83 stond er nog steeds een 0-1 voorsprong op het scorebord. Uiteindelijk dropen de Zwollenaren tien minuten later alsnog af, met drie tegengoals erbij.

'We komen de eerste helft een paar keer goed weg', constateerde aanvoerder Van Polen wel bij ESPN. 'Bijna 85 minuten lang hebben we het goed gedaan. Maar toch, de 1-1 en de 2-1… Dat zijn de details waarop je verliest. Je moet je leven geven op zulke momenten. Toch mogen we trots zijn op de manier waarop we ons hier gemanifesteerd hebben, maar we staan weer met lege handen.'

Ook Langeler sprak van een dubbel gevoel. 'Een enorme teleurstelling omdat we niks hebben gehaald qua punten, maar trots en blijdschap omdat we onze huid zo duur verkocht hebben en het met elkaar goed gedaan hebben', aldus de PEC-coach, die een echt team had gezien. 'We hebben geknokt tot het einde.'