Gibraltar heeft de smaak te pakken en droomt van promotie

Gibraltar heeft drie dagen na de overwinning op Armenië opnieuw drie punten gepakt. Het dwergstaatje won van Liechtenstein en mag daarom dromen van promotie naar Nations League C.

Gibraltar
Gibraltar
2 - 1
Liechtenstein

Na 22 nederlagen was er zaterdag dan eindelijk het succes waar de nationale trots van Gibraltar sinds de toetreding tot de wereldvoetbalbond (FIFA) in 2013 op had gejaagd. Het bezoek aan Armenië in het kader van de Nations League leverde het kleine Britse overzeese gebied de eerste zege in een competitieve wedstrijd op.

Dat smaakte waarschijnlijk naar meer, want ook Liechtenstein werd verslagen. Dennis Salanovic zorgde na een kwartier nog wel voor de 0-1 in het Victoria Stadium, maar in de tweede helft boog Gibraltar de achterstand om in een voorsprong. George Cabrera maakte in de 61ste minuut gelijk en vijf minuten later zorgde Joseph Chipolina, tegen Armenië ook al de matchwinner, voor 2-1.

Door de overwinning heeft Gibraltar nu zes punten uit vier duels, waarmee het tweede staat in Groep 4. De ploeg van bondscoach Julio César Ribas heeft slechts drie punten minder dan koploper Macedonië, dat volgende maand in de laatste speelronde nog bezoek krijgt van Gibraltar.