'Ghostbuster' Pardew deelt direct tik uit in strijd tegen degradatiespook

Reacties

Het tegen degradatie knokkende ADO Den Haag is 2020 begonnen met een broodnodige opsteker. De nummer zeventien won tijdens het officiële debuut van trainer Alan Pardew van hekkensluiter RKC Waalwijk, dat een cruciale reeks is begonnen met een tik op de neus.

'Ghostbuster' Pardew deelt direct tik uit in strijd tegen degradatiespook
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Voor het ploeterende ADO stond de winterstop in het teken van crisismanagement. Pardew werd opmerkelijk genoeg binnengehaald als nieuwe trainer, waarna de 58-jarige Engelsman met linksback Laurens De Bock, centrumverdediger Sam Stubbs, aanvallende middenvelder George Thomas en aanvaller Mick van Buren liefst vier winterse versterkingen naar de Hofstad lokte. Het kwartet begon direct in de basis, waardoor spelers als Milan van Ewijk, Thom Haye en aanvoerder Aaron Meijers naar de reservebank werden gestuurd.

Maar het waren na een halfuur juist twee van de 'oudgedienden' in de basis die met een co-productie voor de 1-0 zorgden. John Goossens draaide een vrije trap richting de penaltystip, waar Shaquille Pinas met een kopbal de score opende. En dat terwijl ADO bepaald niet goed was begonnen aan de wedstrijd. Al na vijftig seconden kreeg Daan Rienstra namens RKC een schietkans, tien minuten vóór de goal van Pinas faalde de doorgebroken Sylla Sow oog in oog met ADO-keeper Luuk Koopmans.

Degradatiespook
De 1-0 was een flinke opsteker voor Pardew, die voorafgaand aan de degradatiekraker een werkelijk schitterende ontvangst kreeg van de ADO-supporters. Hij en zijn assistent Chris Powell stonden op een enorm spandoek (zie hieronder) afgebeeld als 'Ghostbusters', door de club ingehuurd om het degradatiespook te verjagen. De nieuwe eindverantwoordelijken zagen na rust hoe hun missie een uitstekende start kreeg, mede dankzij de ingevallen Meijers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RKC probeerde het wel, maar was niet bij machte om het ADO écht moeilijk te maken, waarna het duel tien minuten voor tijd werd beslist. Lex Immers kopte de bal door op Crysencio Summerville, die Hannes Delcroix veel te snel af was. De RKC-verdediger trok net buiten de zestien aan de noodrem, moest met rood vertrekken, en zag vanuit de catacomben hoe Meijers de toegekende vrije trap schitterend binnenschoot: 2-0. Daarmee nam hij sportieve wraak voor zijn reservebeurt, en zorgde hij ervoor dat ADO meteen na de winterstop een tik heeft uitgedeeld aan een directe concurrent.

Voor RKC was het duel in Den Haag de start van een zeer belangeijk serie. De nummer achttien speelde zondag dus tegen de nummer zeventien, krijgt volgende week de nieuwe nummer zeventien (VVV-Venlo) op visite, daarna volgt AZ-uit, waarna het nummer vijftien (PEC Zwolle) ontvangt. Omdat zowel VVV als PEC dit weekend een puntje pakte, ADO er dus drie mag bijschrijven, en ook nummer veertien FC Emmen wist te winnen, is de herstart voor de ploeg van trainer Fred Grim tamelijk dramatisch te noemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.