Ghanese held Kudus wordt grote toekomst voorspeld

Reacties

Mohammed Kudus heeft een plek veroverd in de Ghanese WK-historie. De Ajacied wacht een nog mooiere toekomst, zo wordt voorspeld.

Ghanese held Kudus wordt grote toekomst voorspeld
© Pro Shots
Zuid-Korea
Zuid-Korea
2 - 3
Ghana
Ghana

Kudus leidde met twee goals Ghana langs Zuid-Korea en opende daarmee de weg voor The Black Stars richting de volgende ronde. Een positief resultaat tegen Uruguay is genoeg voor een plaats in de knock-outfase.

Kudus werd de eerste Ghanees die in een WK-duel twee keer scoorde. Deze bijzondere prestatie zal zeker niet het laatste hoogtepunt worden voor de 22-jarige Ajacied, zo verwacht bondscoach Otto Addo.

'Hij is een nog jonge speler die nog veel kan leren. Hij is snel en slim en hij heeft een fantastische persoonlijkheid. Hij kan een grote speler worden in de toekomst', zei Addo over zijn speler, die een 'grote bijdrage' leverde aan de zege op Zuid-Korea.

Zelf toonde Kudus zich van een bescheiden kant na alle loftuitingen. Na zijn uitverkiezing tot FIFA Speler van de Wedstrijd deelde hij zijn prijs met de hele ploeg. 'Iedereen, op het veld en op de bank, heeft een rol gespeeld. Het is een prijs voor het collectief.'

Ook over het vervolg op het WK-podium liet hij zich niet verleiden tot grote woorden. 'We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We hebben drie punten gepakt en onze focus ligt nu op Uruguay. We gaan erin met dezelfde mentaliteit en houding. Ik weet dat iedereen er klaar voor is. Nu is het zaak te herstellen en goed te rusten om helemaal klaar te zijn voor de volgende wedstrijd.'

Op welke positie moet Schreuder Kudus gebruiken?
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.