Gewilde Eiting kiest voor nieuwe uitdaging in Championship

Reacties

Carel Eiting is hard op weg naar Huddersfield Town. De 22-jarige Ajax-middenvelder zal naar alle waarschijnlijkheid worden gehuurd met een optie tot koop.

Gewilde Eiting kiest voor nieuwe uitdaging in Championship
© Pro Shots

Eiting had bij Ajax geen perspectief meer op een basisplaats. Over belangstelling had hij evenwel niet te klagen. In Nederland hadden PEC Zwolle en SC Heerenveen belangstelling en er was ook interesse uit Italië, Spanje en Griekenland.

Uiteindelijk viel de keuze van Eiting op Huddersfield Town. Bij de Championship-club is Carlos Corberán de hoofdtrainer en de Spaanse voormalige assistent van Marcelo Bielsa bij Leeds United zoekt een voetballende middenvelder. Eiting voldoet aan dat profiel.

Met het aanstaande vertrek van Eiting, die de medische keuring al heeft ondergaan, komt er in ieder geval voorlopig een einde aan zijn tijdperk bij Ajax. De middenvelder speelde sinds zijn debuut in de hoofdmacht (in het seizoen 2016/17) 31 keer voor Ajax 1. Daarbij kwam hij ook 61 duels in actie voor Jong Ajax. Eiting beschikt in Amsterdam over een nog twee jaar doorlopend contract. De verwachting is dat de deal snel helemaal afgerond wordt.

Spelersprofiel

C. Eiting


Geboortedatum:
11 februari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
FC Twente
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Huddersfield Town
Meer over Huddersfield Town
Meer C. Eiting
Meer over C. Eiting
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.