Gewijzigd Bayern krijgt deksel op de neus, Leipzig kruipt dichterbij

Bayern München heeft zaterdag punten verspeeld in de strijd om de Duitse titel. Der Rekordmeister leek te ontsnappen tegen 1. FC Union Berlin, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. RB Leipzig won wel en verkleinde zo de achterstand.

Bayern München
1 - 1
Union Berlin

Trainer Hansi Flick voerde zes wijzigingen door ten opzichte van het Champions League-duel met Paris Saint-Germain, dat ondanks een kansenregen met 2-3 werd verloren. Mede door die veranderingen verliep het tegen Union Berlin lange tijd erg stroperig voor Bayern. De bezoekers kregen zelfs een goede kans via Marius Bülter, die Manuel Neuer met een kopbal tot een redding dwong.

Flick wisselde in de tweede helft flink. In de rust verving Leroy Sané al Kingsley Coman, die in de eerste helft een tik had gekregen. Later moesten ook Eric Maxim Choupo-Moting, Jérôme Boateng en Tiago Dantas het veld ruimen. Kort na een dubbele wissel van Flick was het Jamal Musiala die de score opende. Thomas Müller legde de bal na een voorzet van invaller Benjamin Pavard klaar voor de achttienjarige Musiala, die voor 1-0 zorgde.

Zo leek Bayern te gaan ontsnappen, maar Union knokte zich terug. Marcus Ingvartsen zorgde vijf minuten voor het einde van de wedstrijd voor de 1-1 op aangeven van Robert Andrich. Zo verspeelde een flink gewijzigd Bayern twee punten en slonk de voorsprong op RB Leipzig tot vijf punten. Bayern is door het gelijkspel wel zeker van een plek in de Duitse topvier en dus een Champions League-ticket, maar daar zal niet hard om gejuicht worden in München.

Werder Bremen
1 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

Leipzig boekte een klinkende zege bij Werder Bremen en kroop zo dichter richting Bayern. De formatie van trainer Julian Nagelsmann had geen kind aan Werder, dat bij rust al tegen een 0-3 achterstand aankeek. Dani Olmo opende halverwege de eerste helft de score voor Leipzig, dat door twee goals van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth verder uitliep.

Even leek het weer spannend te gaan worden toen Milot Rashica een strafschop benutte na hands van Kevin Kampl. De 1-3 stond echter niet lang op het scorebord, want Marcel Sabitzer tekende twee minuten later al voor de 1-4 op aangeven van Benjamin Henrichs. Justin Kluivert had het veld toen net verlaten voor Amadou Haidara. Bij de vierde goal van Leipzig bleef het uiteindelijk ook.

Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 2
Borussia Mönchengladbach

Het zo geplaagde Borussia Mönchengladbach kende op zijn zachtst gezegd geen beste start aan de wedstrijd tegen Hertha BSC. Doelman Yann Sommer moest na minder dan een kwartier al van het veld af. De doelman van Gladbach haalde Jhon Córdoba naar de grond en kreeg de rode kaart. Tobias Sippel kwam daarna als keeper in de ploeg voor Oscar Wendt. Córdoba leverde vervolgens de assist op de 1-0 van Santiago Ascacibar, maar Gladbach draaide het nog voor rust knap op. Alassane Pléa maakte gelijkt en Lars Stindl zorgde met een benutte penalty voor 1-2. Niklas Stark haalde kort daarvoor Marcus Thuram neer.

Hertha kon de punten heel goed gebruiken in de strijd tegen degradatie en de jacht op de gelijkmaker was binnen vijf minuten in de tweede helft succesvol. Matheus Cunha was de aangever en Córdoba tekende voor de 2-2. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor Hertha weer een punt rijker is in de spannende strijd onderin de Bundesliga.