Geweldige Neuer helpt hongerig Bayern aan de volgende hoofdprijs

Reacties

Treble-winnaar Bayern München heeft donderdagavond ten koste van Sevilla ook de Europese Super Cup aan de prijzenkast toegevoegd. Doelman Manuel Neuer bewees in Hongarije weer eens zijn uitzonderlijke klasse en Javi Martínez kopte in de verlenging het winnende doelpunt tegen de touwen. Daar waren overigens opvallend veel supporters getuige van.

Geweldige Neuer helpt hongerig Bayern aan de volgende hoofdprijs
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
nv
2 - 1
Sevilla
Sevilla

Er was vooraf al behoorlijk wat te doen om de strijd om de Europese Super Cup, de traditionele seizoensopening tussen de winnaar van de Champions League en Europa League. Waar bij de Europese wedstrijden namelijk geen toeschouwers welkom zijn, daar had de UEFA voor het duel in Boedapest een uitzondering gemaakt. Er mochten liefst twintigduizend supporters naar binnen in de Puskás Aréna. Het was iets wat voor veel vraagtekens zorgde.

De vele fans die bij het duel aanwezig waren zagen dat Luuk de Jong een basisplaats had bij Sevilla. De Nederlander was goud waard geweest in de gewonnen Europa League-finale tegen Internazionale, met twee rake kopballen, en werd ook donderdag tegen Bayern op de juiste manier gezocht. Na een klein kwartier legde De Jong de bal met het hoofd perfect klaar voor Ivan Rakitic en de van Barcelona overgekomen middenvelder kreeg een zet van David Alaba. De bal ging op de stip en Lucas Ocampos zorgde voor de Spaanse voorsprong.

Bayern moest in de achtervolging en kreeg al een aantal grote kansen (via Thomas Müller, Benjamin Pavard en Robert Lewandowski) voordat tien minuten voor rust de onvermijdelijke gelijkmaker viel. Müller stuurde met buitenkant voet Lewandowski weg en de Pool legde de bal klaar voor Leon Goretzka. Hij drukte beheerst af: 1-1. De Jong dacht Sevilla hierna opnieuw aan de leiding te helpen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Kort na rust kwam De Jong weer erg dicht bij een feestje. De spits kwam goed voor zijn man en schoot in de korte hoek, maar Neuer redde fantastisch. Bayern kwam met de schrik vrij en reageerde met een goal van Lewandowski, die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet lang na dit moment werd De Jong naar de kant gehaald. Youssef En-Nesyri was zijn (haast gebruikelijke) vervanger.

Vanaf de kant zag De Jong zijn concurrent dé kans om Sevilla uit een counter aan de zege te helpen krijgen. En-Nesyri ging vlak voor tijd alleen op Neuer af, maar de Bayern-keeper hield zijn ploeg opnieuw op de been met een uitstekende redding.

Door de supersave van Neuer kreeg de wedstrijd een verlenging. Daarin redde de keeper Bayern nog maar eens een keer: ditmaal door met zijn voet, en met hulp van de paal, een haast zekere treffer van En-Nesyri te voorkomen. Zo was Neuer beslissend voor Bayern, dat dankzij een treffer van Martínez aan het langste eind trok. De invaller kopte raak nadat doelman Bono een knal van Alaba niet had weten te klemmen. Zo won het hongerige Bayern voor de tweede keer in de geschiedenis van de club (na 2013) de Europese Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.