Geweldig gevoel Zidane na schrijven geschiedenis met Real Madrid

Reacties

Met de 3-1 winst op Liverpool in de Champions League-finale is Real Madrid-trainer Zinedine Zidane de eerste coach die de Cup met de Grote Oren in drie opeenvolgende seizoenen wint. De Fransman beseft nog niet goed wat hij allemaal bereikt heeft met zijn club.

Geweldig gevoel Zidane na schrijven geschiedenis met Real Madrid

In een krankzinnige finale werd Liverpool verslagen en pakte Real Madrid voor de dertiende keer in de clubhistorie de belangrijkste clubprijs in Europa. Als speler was Zidane bij één Champions League-winst betrokken van Real Madrid, als trainer was het dus al drie keer raak. 'Het voelt geweldig om de derde Champions League te winnen met deze club', reageert Zidane na de wedstrijd in gesprek met BT Sport.

'Ik denk dat we ons nog helemaal niet realiseren wat we bereikt hebben', gaat de oefenmeester verder. 'We gaan genieten van dit moment. Het was een moeilijk seizoen, maar ik ben blij dat we zo eindigen. Ik heb nog niet goed nagedacht over de betekenis van deze prijs. Het gaat ook om de status van deze legendarische club, die nu dertien keer de Champions League heeft gewonnen. Ik ben blij dat ik geschiedenis kan schrijven met deze club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor volgend seizoen wacht Zidane mogelijk een flinke opgave om zijn selectie bij elkaar te houden, want twee sterspelers waren direct na de finale vaag over hun toekomst bij Real Madrid. Cristiano Ronaldo gaf aan dat hij in de komende dagen meer laat weten aan de fans, terwijl Gareth Bale - in de finale goed voor twee goals - met zijn zaakwaarnemer gaat praten over zijn toekomst.

De prijzenkast van trainer Zinedine Zidane

Prijs Seizoen(en)
Champions League 2015/16, 2016/17, 2017/18
La Liga 2016/17
UEFA Super Cup 2016/17, 2017/18
Spaanse Super Cup 2017/18
WK voor clubteams 2016/17, 2017/18
VI's Süleyman Öztürk over een krankzinnige Champions League-finale.
'De flater van Karius blijft me langer bij dan de omhaal van Bale'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.