'Gevonden' Sprockel meldt zich bij Oranje

Het had wat voeten in de aarde, maar Vitesse-verdediger Civard Sprockel weet nu ook zelf dat hij wordt verwacht in het kamp van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Rusland.

'Gevonden' Sprockel meldt zich bij Oranje

Sprockel had zijn telefoon niet aanstaan, zodat iedereen werd doorverwezen naar de voicemail. Ook Vitesse, dat vanaf half zeven 's avonds de verdediger probeerde te bereiken, deed verschillende vruchteloze pogingen hem op de hoogte te brengen van het goede nieuws.

Uit pure nood koos Vitesse ervoor het nieuws van de selectie naar buiten te brengen nog voordat Sprockel op de hoogte was. 'We weten echt niet waar hij is', vertelde een woordvoerster van de Arnhemse club. 'Om die reden hebben we zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal ook op de website gezet. Misschien dat iemand hem kan inlichten.'

Maar Sprockel bleek niet spoorloos, slechts niet bereikbaar. 'Misschien moet ik de bondscoach maar even terugbellen', vertelde de verdediger in De Wedstrijden.

Bondscoach Marco van Basten heeft Sprockel opgeroepen als vervanger van Jan Kromkamp die woensdag vanwege privé-omstandigheden tegen Rusland verstek laat gaan.

Bekijk hier al onze video's