Gevolgen Brexit bezorgen Real en Atlético kopzorgen

Reacties

Gareth Bale leek onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti weer meer perspectief te krijgen op speeltijd bij Real Madrid, maar de Brexit gooit mogelijk roet in het eten voor de Welshman. Ook Atlético Madrid moet knopen doorhakken voor Kieran Trippier.

Gevolgen Brexit bezorgen Real en Atlético kopzorgen
© Pro Shots

Toen op 31 januari de Brexit officieel werd had dat ook gevolgen voor de Britse voetballers in Europa. Zo ook voor de twee Britten in La Liga: Bale en Trippier. Zij werden officieel spelers van buiten de EU en dat brengt diverse (financiële) consequenties met zich mee voor Real Madrid en Spaans kampioen Atlético Madrid.

De Spaanse voetbalbond en de organisatie van La Liga besloten halverwege vorig seizoen dat gedurende het afgelopen seizoen Bale en Trippier nog niet als niet-EU spelers beschouwd zouden worden. De clubs in La Liga mogen drie spelers van buiten de EU inschrijven om deel te nemen aan de competitie.

De Spaanse krant AS meldt zaterdag dat vanaf komend seizoen Bale en Trippier wel binnen de regels vallen voor spelers van buiten de EU. Dat zou weleens nadelig kunnen uitpakken voor de Welshman en de Engels international. Real Madrid heeft met Rodrygo, Militao en Vinicius al drie Brazilianen in de selectie.

Vinicius zou volgens AS overigens al in aanmerking komen voor een Spaans paspoort, wat gunstig zou kunnen uitpakken voor Bale. Met een jaarsalaris van naar verluidt vijftien miljoen euro is Bale een van de grootverdieners binnen de huidige selectie van Real. Vorig seizoen werd de vleugelaanvaller nog verhuurd aan Tottenham Hotspur.

Atlético Madrid
Ook voor Trippier moet Atlético een knoop doorhakken. De rechtsback, die deze zomer al werd gelinkt aan Manchester United, maakte in de zomer van 2019 de overstap naar Los Rojiblancos. Atlético heeft met de Brazilianen Felipe en Lodi al twee spelers van buiten de EU in de selectie. Mocht trainer Diego Simeone besluiten om Trippier in te schrijven voor La Liga, dan gaat dat ten koste van voormalig PSV'er Santiago Arias en de Argentijn Nehuén Pérez.

Voor Atlético-aanwinsten Rodrigo de Paul (Udinese) en Marcos Paulo (Fluminense) leveren de regels voor niet-EU-spelers geen problemen op. Argentijns international De Paul heeft ook een Italiaans paspoort en de Braziliaan Marcos Paulo is in het bezit van een Portugees paspoort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.