Gevallen 'Titan' Neuer duidelijk over toekomst als international

Reacties

Wat een gedenkwaardige recordavond moest worden, eindigde voor Manuel Neuer in een bittere deceptie. De Duitse goalie maakte in Qatar sowieso zijn naam Der Titan niet waar.

Gevallen 'Titan' Neuer duidelijk over toekomst als international
© Pro Shots
Costa Rica
Costa Rica
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Neuer maakte zich donderdag in Qatar een WK-record eigen. Tegen Costa Rica stond hij voor de negentiende keer op het WK-podium binnen de lijnen, waarmee hij landgenoot Sepp Maier en de Braziliaan Claudio Taffarel achter zich heeft gelaten.

Hij zal met heel weinig genoegen terugkijken op zijn recordwedstrijd. Ondanks de zege op Costa Rica kwam er al in de eerste ronde een einde aan de Duitse ambities. Bovendien incasseerde hij twee goals.

De Bayern-doelman beleefde sowieso geen goed WK. Daarop wees ook Hedwiges Maduro bij ESPN. 'We vergeten één ding: die Neuer maakt ook fout op fout. Hij ketst hem tegen Costa Rica weer door het midden, waardoor er een goal valt. In de eerste wedstrijd tegen Japan ging er een bal in zijn hoek binnen. Dat kan eigenlijk ook niet.'

Ook in eigen land klinkt kritiek op Neuer na zijn optreden tegen Costa Rica. 'Bij beide tegentreffers zag hij er niet goed uit. Hebben we de val van Der Titan gezien?', vroeg Sport1 zich af. Bij Kicker en Sportbild werd zijn optreden met het laagste cijfer beoordeeld.

Neuer beseft zelf ook dat er genoeg aan te merken was op het Duitse optreden in Qatar. 'We zijn natuurlijk allemaal gefrustreerd. Het is zwaar om dit te verwerken. We moeten zeker kijken om te begrijpen wat er hier is gebeurd. Dat moge duidelijk zijn', aldus de doelman, die niet overweegt te stoppen als international. 'Zolang ik uitgenodigd word en presteer, kan ik uitsluiten dat ik stop.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.