Getergde Burgzorg redt Heracles op Het Kasteel

Sparta Rotterdam en Heracles Almelo houden allebei een punt over aan hun Eredivisie-ontmoeting van zaterdag. Bart Vriends maakte het doelpunt namens de thuisploeg, Delano Burgzorg scoorde voor Heracles.

Sparta Rotterdam
1 - 1
Heracles Almelo

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de Rotterdammers. Na zes minuten was het ook meteen een grote: Laros Duarte knalde de bal tegen de onderkant van de lat. Lennart Thy schoot de bal daarna over het doel van Koen Bucker.

Heracles kon daar halverwege de eerste helft een (afgekeurd) doelpunt tegenover zetten. Sinan Bakis kopte een voorzet vanaf de linkerkant voorbij Maduka Okoye, die er niet goed uitzag. Maar de spits bleek na tussenkomst van de VAR buitenspel te staan. Het bleef bij 0-0.

Blessure
Sparta kreeg daarna slecht nieuws te verwerken. Adil Auassar moest na ongeveer een half uur het veld verlaten. Hij kon dat niet zelfstandig; hij ging er met een karretje vanaf. Aanvaller Emanuel Emegha kwam voor hem in het veld.

Uit een hoekschop viel vijf minuten voor rust de openingstreffer. Bart Vriends profiteerde nadat de bal in de verdediging van Heracles bleef hangen: 1-0. Sparta kreeg voor rust via Emegha en Thy nog kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar Bucker lag twee keer goed in de weg. Okoye moest ook nog een keer handelend optreden na een schot van Noah Fadiga.

De Sparta-doelman was na ongeveer een uur weer belangrijk voor zijn ploeg. Via de paal kwam een schot van Rai Vloet voor de voeten van oud-Feyenoorder Bilal Basacikoglu. Okoye reageerde adequaat en voorkwam de gelijkmaker.

Ritsen
Delano Burgzorg slaagde er wel in om te scoren. Met nog een kwartier te spelen schoot hij de bal door de benen van Okoye: 1-1. Hij vierde het doelpunt met een gebaar dat hij zijn mond dicht ritst (zie hieronder). Na het doelpunt kwamen beide ploegen niet meer tot noemenswaardige mogelijkheden en bleef het bij een gelijkspel.

Sparta heeft door het gelijkspel zijn eerste punt te pakken en staat nu op de twaalfde plaats. Vorige week verloren de Rotterdammers met 4-0 van FC Utrecht. Heracles pakt ook zijn eerste punt en staat één plek boven Sparta, omdat het een net iets beter doelsaldo heeft. In de eerste speelronde verloren de Heraclieden met 2-0 thuis van PSV.