Getafe weigert af te reizen naar Italië uit vrees voor coronavirus

Reacties

Getafe weigert woensdag af te reizen naar Italië voor het Europa League-duel met Internazionale van donderdagavond. Voorzitter Ángel Torres heeft de UEFA gevraagd naar een andere speellocatie te zoeken.

Getafe weigert af te reizen naar Italië uit vrees voor coronavirus
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 0
Getafe
Getafe

De wedstrijd tussen Inter en Getafe in de achtste finale van de Europa League wordt wegens de uitbraak van het coronavirus in Italië achter gesloten deuren afgewerkt, maar voor de Spanjaarden is dat niet genoeg. 'Tenzij de situatie heel erg verandert, zal Getafe niet naar Italië afreizen', zei Torres dinsdagavond in Spaanse media.

De risico's van de reis naar Italië, dat momenteel volledig op slot zit na drastische maatregelen van de regering, vindt Torres te groot. 'We hebben de UEFA gevraagd om te zoeken naar een alternatief voor het spelen van de wedstrijd in Milaan. Ook hebben we de Spaanse voetbalbond om hulp gevraagd.'

Wat de UEFA ook besluit, Getafe lijkt niet van plan de reis naar Italië te maken. Als de bedwinger van Ajax weigert te spelen, heeft dat mogelijk verregaande sportieve gevolgen. Torres neemt dat risico voor lief. 'Als dit betekent dat we het tweeluik verliezen, dan is dat maar zo. Ik ga geen enkel risico nemen.'

Gesloten deuren
Waar in Italië de Serie A al tot 3 april is stilgelegd, laat de UEFA de Italiaanse clubs in Europa vooralsnog gewoon doorvoetballen achter gesloten deuren. Dinsdag plaatste Atalanta Bergamo, afkomstig uit Noord-Italië, zich in een leeg Mestalla nog voor de kwartfinale van de Champions League door Valencia met 3-4 te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.