Getafe op pole position voor Champions League-debuut

In de jacht op een Champions League-ticket heeft Getafe een zeer belangrijke overwinning geboekt op Sevilla. Antonio Miguel Matéu Lahoz speelde een hoofdrol in Estadio Coliseum Alfonso Pérez.

Getafe
Getafe
3 - 0
Sevilla
Sevilla

De scheidsrechter gaf de thuisclub voor rust twee strafschoppen en deelde in totaal liefst elf kaarten uit, waarvan twee rode. In de 35ste minuut besloot Matéu Lahoz na contact met de VAR de bal op de stip te leggen na hands van Franco Vázquez. Jaime Mata benutte het buitenkansje en zette Getafe op een 1-0 voorsprong.

Tien minuten later, in de extra speeltijd van de eerste helft, maakte ook Sergio Escudero hands. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en Getafe opnieuw een penalty. Dit keer ging Jorge Molina achter de bal staan en ook hij maakte geen fout: 2-0. De wedstrijd werd definitief beslist toen Molina in de 53ste minuut op aangeven van Mata de 3-0 maakte. Het bleek het laatste doelpunt van de middag. Een rode kaart was er nog wel voor Djené Dakonam van Getafe.

Door de overwinning wisselen Getafe en Sevilla, waar Quincy Promes na rust als invaller binnen de lijnen kwam, van plek in de Primera División. Met nog vijf speelrondes voor de boeg is Getafe de nummer vier en heeft het dus de beste papieren voor een Champions League-ticket. De ploeg van trainer José Bordalás kan daardoor de veertiende Spaanse deelnemer aan het miljardenbal worden.