Getafe keert na een jaar terug in La Liga

Getafe speelt komend seizoen weer op het hoogste niveau van Spanje. De ploeg van trainer José Bordalás rekende in de finale van de play-offs om promotie af met Tenerife: 3-1.

Tenerife had de thuiswedstrijd weliswaar met 1-0 gewonnen, maar gaf die voorsprong in de return al binnen dertien minuten weg. Alejandro Faurlín en Dani Pacheco scoorden voor Getafe. Anthony Lozano deed vervolgens iets terug (2-1), maar dankzij opnieuw Pacheco was de ruststand 3-1 in het voordeel van Getafe. Na rust werd er niet meer gescoord.

Getafe degradeerde vorig jaar na een verblijf van twaalf seizoenen uit La Liga, maar keert een seizoen later dus weer terug. Eerder promoveerden kampioen Levante en nummer twee Girona al naar het hoogste niveau.