Getafe heeft Champions League-ticket weer in zicht

Getafe heeft maandag voor het eerst sinds de herstart van La Liga een wedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer José Bordalás had maar weinig kansen nodig tegen de uit vorm zijnde concurrent Real Sociedad. Door de zege deed Getafe uitstekende zaken met het oog op de Champions League-tickets.

Getafe
Getafe
2 - 1
Real Sociedad

Getafe en Sociedad deden voor de hervatting van La Liga allebei mee om een plek in de topvier en dus een Champions League-ticket, maar beide ploegen wonnen sindsdien de eerste vier wedstrijden niet. Sociedad verloor zelfs drie keer op rij en maandag kwam daar een vierde keer bij. De ploeg van trainer Imanol Alguacil lijkt het voorafgaand aan het duel met Getafe helemaal kwijt te zijn.

In een weinig sprankelende eerste helft werd Getafe het meest gevaarlijk. De thuisploeg opende ook de score. Robin Le Normand beging een overtreding en de bal ging op de stip. Jaime Mata legde aan en schoot de bal langs Alejandro Remiro. Sociedad viel erg tegen. Alexander Isak, eerder dit seizoen nog bejubeld, scoorde in februari voor het laatst. Voor de laatste goals en assists van Martin Ødegaard, die tegen Getafe op de bank zat, moeten we zelfs terug naar 2019.

In de tweede helft was het niet Isak, maar Adnan Januzaj die voor de gelijkmaker zorgde. Het was een heel welkome opsteker, want het eerste schot op doel van Sociedad was ook meteen raak. Mikel Oyarzabal gaf een steekpass op de Belg, die met links raak schoot. De scheidsrechter wilde het doelpunt afkeuren wegens buitenspel, maar de VAR oordeelde terecht dat daar geen sprake van was: 1-1.

Door de gelijkmaker kwam de wedstrijd wat meer los. Isak miste vlak na de 1-1 een kans om Sociedad op voorsprong te zetten en ook Getafe beet meer van zich af. Deze fase duurde echter maar kort. Toch kreeg Getafe het met nog acht minuten op de klok voor elkaar om op 2-1 te komen. Uit een inworp van Jorge Molina nam Mata de bal mee en schoot hij door de benen van Remiro raak. Daardoor won de thuisploeg alsnog.

Getafe klom door de zege weer over Villarreal heen. Die ploeg won zondag nog van Valencia, een andere concurrent. Getafe staat nu op de vijfde plek en heeft met nog zes wedstrijden te gaan een achterstand van twee punten op nummer vier Sevilla. Sociedad staat op 47 punten en moet alle zeilen bijzetten om nog een ticket voor de Europa League te bemachtigen.