Getafe frustreert Atlético Madrid en houdt titeldroom Barça in leven

Getafe heeft Barcelona goed nieuws bezorgd door Atlético Madrid van de overwinning te houden. Ronald Koeman kan daardoor maandag de achterstand op de koploper verkleinen naar vier punten.

Getafe
Getafe
0 - 0
Atlético Madrid

Atlético Madrid vergrootte woensdag de voorsprong op Barcelona tot zes punten door de inhaalwedstrijd tegen Athletic Bilbao te winnen (2-1), maar drie dagen later had de Spaanse koploper het erg lastig tegen Getafe. Onder leiding van Diego Simeone had Atlético nog nooit een doelpunt geïncasseerd tegen Getafe, voorafgaand aan de ontmoeting van zaterdag was dat in totaal al 27 uur.

Ook dit keer hield Atlético het doel schoon, maar slaagde het er zelf ook niet in te scoren. De in de rust ingevallen João Félix dacht even voor de bevrijdende 0-1 te hebben gezorgd, maar de VAR keurde deze af omdat de bal al over de achterlijn was geweest. Niet veel later greep die opnieuw in. Nu na een smerige overtreding van Allan Nyom, die van scheidsrechter José María Sánchez Martínez in eerste instantie slechts een gele kaart kreeg. De VAR maakte daar rood van en dus moest Getafe vanaf de zeventigste minuut met tien man verder.

Met een man meer ging Atlético op zoek naar een doelpunt, maar vier minuten later kreeg Getafe een strafschop na een overtreding van invaller Moussa Dembélé op Nemanja Maksimovic. Opnieuw greep de VAR in en de penalty werd teruggedraaid. De grootste kansen in de slotfase kwamen op naam van Luis Suárez, maar zijn inzet belandde tegen de paal, en Dembélé, die naast kopte. Het bleef echter 0-0, waardoor Barcelona maandag de achterstand kan verkleinen naar vier punten. Dan moet er thuis wel gewonnen worden van Huesca.