Getafe-coach baalt van Mourinho-label en vertelt over idool Cruijff

Reacties

José Bordalás ziet Ajax als de favoriet voor het Europa League-tweeluik met zijn Getafe. De coach van de Spanjaarden is met name onder de indruk van de aanvallende kwaliteiten van de Amsterdammers.

Getafe-coach baalt van Mourinho-label en vertelt over idool Cruijff
© Pro Shots

Getafe is dit seizoen de grote verrassing in Spanje en staat na 24 speelrondes derde. Zaterdag dreef de ploeg Barcelona nog tot het uiterste. Dat betekent volgens Bordalás niet dat zijn elftal de favorietenrol verdient. 'Getafe is voor mij altijd de favoriet. Nee, geintje. We hebben een geweldig seizoen, maar het is logisch dat Ajax de favoriet is. Zowel door de historie als door het niveau van nu. Ze stonden vorig seizoen nog in de halve finale van de Champions League', sprak de 55-jarige Spanjaard bij zijn persconferentie.

Bij de persbijeenkomst werd Bordalás voorgelegd dat hij in Nederland wordt afgeschilderd als een mini-Mourinho. Dat beviel hem totaal niet. Bordalás: 'Daar was ik door verrast. Ik word niet graag vergeleken met anderen. Ik ben gewoon José Bordalás. Ik hou niet van labels, maar het is ook een teken dat ze zich zorgen maken. Dat is goed. Wat is ons geheim dan is? Hard werken en passie. Nooit relaxen.'

Voor de volprezen coach, die met Getafe nu al voor het vierde jaar op rij de verwachtingen overtreft met een uiterst solide speelwijze, is de ontmoeting met Ajax extra bijzonder vanwege zijn persoonlijke voorkeuren. Als kind zag hij het liefst Johan Cruijff spelen. 'Van jongs af aan ben ik door hem geïnspireerd. Ik probeerde zijn acties na te doen en hij was echt mijn idool. Als een coach lukte het hem ook het maximale uit zijn selectie te halen. Veel spelers leken het talent niet te hebben, maar hij haalde het maximale uit de wapens', sprak Bordalás vol bewondering.

Tot slot werd Bordalás gevraagd of hij denkt donderdagavond verrast te worden door Ajax. 'Alle voetbalfans weten waar ze toe in staat zijn. Offensief hebben ze geweldig veel potentieel en zijn perfect bekend met het combinatievoetbal. We gaan het zwaar krijgen', luidde de conclusie.

Het eerste duel tussen Getafe en Ajax begint donderdagavond om 18.55 uur op Spaanse bodem.

'Ajax heeft Blind en Ziyech hard nodig tegen Getafe'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Getafe
Meer over Getafe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.