Gestopte Nelisse: 'Zal altijd een Feyenoorder blijven'

Robin Nelisse (33) had graag nog een of twee seizoenen gevoetbald, maar dat stond zijn lichaam niet toe. Door slepende knieklachten besloot hij per direct zijn carrière te beëindigen, waarin hij meer dan honderd competitiedoelpunten maakte.

Gestopte Nelisse: 'Zal altijd een Feyenoorder blijven'

'Normaal bepaal je zelf wanneer je stopt', vertelt Nelisse. 'Bij mij deed een knie dat. Twee jaar geleden kreeg ik last van het gewricht. Elke keer leek ik te herstellen, maar telkens ging het weer fout. Wat ik de laatste maanden ook probeerde, de pijn ging niet meer weg.'

De geboren Rotterdammers debuteerde in het seizoen 1997/98 voor jeugdliefde Feyenoord in het betaalde voetbal, maar brak pas twee seizoenen later in dienst van SC Cambuur echt door met twaalf competitiedoelpunten.

Het leverde Nelisse een transfer naar AZ op. In Alkmaar scoorde de spits in vijf seizoenen 47 keer. Na de komst van Shota Arveladze belandde Nelisse op een zijspoor. FC Utrecht bood uitkomst. Nelisse diende zijn driejarige contract in de Domstad keurig uit en was in zijn laatste seizoen goed voor zestien Eredivisietreffers.

Gebruik makend van zijn transfervrije status vertrok Nelisse vervolgens naar Red Bull Salzburg, zijn eerste (en enige) buitenlandse avontuur. Alleen in zijn eerste seizoen in Oostenrijkse dienst was Nelisse met twaalf doelpunten van waarde. De laatste twee jaren kampte hij vrijwel doorlopend met blessureleed.

Terugkijkend op zijn loopbaan (326 wedstrijden, 103 doelpunten) vond Nelisse zijn periode bij Feyenoord het mooist. 'Ik ben bovenal een Rotterdammer, heb tussen mijn twaalfde en 21ste bij Feyenoord gespeeld. Ik zal altijd een Rotterdammer blijven.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's