'Gesprekken bij Barça op komst: Untouchables niet langer onaantastbaar'

Reacties

Niet alleen de toekomst van Ronald Koeman is de komende periode onderwerp van gesprek bij Barcelona. Voorzitter Joan Laporta wil ook om tafel met enkele dragende krachten, die tot voor kort onaantastbaar waren: Sergio Busquets, Gerard Piqué en Sergio Roberto.

'Gesprekken bij Barça op komst: Untouchables niet langer onaantastbaar'
© Pro Shots

Met dat nieuws pakt Mundo Deportivo dinsdag uit. Het drietal staat samen met Antoine Griezmann op de voorpagina, die duidelijk maakt dat hun status als Intocables (Untouchables) is afgebrokkeld. Het heeft alles te maken met hun prestaties, die volgens Laporta niet langer stroken met hun hoge salaris.

Laporta wil volgens de Spaanse sportkrant daarom om tafel met Busquets, Piqué en Roberto. Inzet van de gesprekken is dat de drie routiniers akkoord zullen moeten gaan met een salarisverlaging om bij Barça te kunnen blijven spelen. Zijn ze daartoe niet bereid, dan is een eervol afscheid de enige andere optie.

Ook met Griezmann wil Laporta in gesprek. De Franse aanvaller tekende toen hij in 2019 overkwam van Atlético Madrid een lucratief contract tot medio 2024, maar de voorzitter is van mening dat de dertigjarige aanvaller zijn status als grootverdiener binnen de lijnen niet voldoende heeft gerechtvaardigd.

De gesprekken zijn volgens Mundo Deportivo onderdeel van de renovatie die de selectie van Barça moet ondergaan, nu het seizoen opnieuw een teleurstellende afloopt kent. Spelers als doelman Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho en Martin Braithwaite mogen vertrekken.

Koeman & Xavi
Daarnaast is ook de toekomst van Koeman nog altijd onderwerp van gesprek in de Spaanse sportkranten. Laporta zou na het laatste competitieduel met Eibar om tafel gaan met de trainer, wiens contract nog een jaar doorloopt. Ondertussen zou er al worden gesproken met Xavi. De huidige-trainer van Al Sadd, die zijn contract onlangs verlengde bij de club in Qatar (met een speciale Barça-clausule) is in Catalonië om vakantie te vieren. Volgens Sport grijpt Barça die gelegenheid aan om met Xavi te praten. Zelf hield de clubicoon zich van de domme. 'Ik weet van niks, ik ben hier op vakantie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.