Geshockte Son ontsnapt aan schorsing na horrorblessure Gomes

Reacties

Heung-Min Son is per direct gewoon weer inzetbaar voor Tottenham Hotspur in de Premier League en andere Engelse wedstrijden. De FA heeft de schorsing voor de Zuid-Koreaan teruggedraaid.

Geshockte Son ontsnapt aan schorsing na horrorblessure Gomes
© Pro Shots

Zo zijn er voor Son verder geen disciplinaire gevolgen na zijn overtreding op André Gomes. De Everton-middenvelder raakte zondag zwaar geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (1-1), waarschijnlijk doordat hij bij zijn val ook nog in botsing kwam met Serge Aurier. De enkelkwetsuur zag er zo akelig uit, dat verschillende spelers in shock waren, onder wie Son. De tot tranen toe geroerde aanvaller had in eerste instantie nog geel gekregen voor zijn actie, maar na inmenging van de VAR kreeg hij alsnog direct rood.

Bij een directe rode kaart in de Premier League is een speler automatisch voor drie duels geschorst. Tottenham Hotspur besloot in beroep te gaan tegen die straf, omdat volgens manager Mauricio Pochettino door de arbitrage gehandeld was op basis van de gevolgen, en niet op basis van de overtreding. De FA maakte dinsdagavond bekend dat Son gewoon weer inzetbaar is bij Tottenham voor de komende drie nationale wedstrijden. De Londenaren spelen zaterdag thuis tegen Sheffield United. Eerst wacht in de Champions League woensdagavond nog het uitduel met Rode Ster Belgrado.

Met Gomes gaat het naar omstandigheden beter. Hij is geopereerd aan zijn gebroken enkel en inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Everton heeft nog niets prijsgegeven over de duur van de revalidatieperiode. Wel is de verwachting dat de spelmaker volledig kan herstellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.