Geschorste Lozano mist duels met Feyenoord en Putten

Reacties

PSV-aanvaller Hirving Lozano moet twee wedstrijden toekijken. De tuchtcommissie van de KNVB heeft hem naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen weekend geschorst voor de duels met Feyenoord en SDC Putten.

Geschorste Lozano mist duels met Feyenoord en Putten

De Mexicaanse nieuweling kreeg zondag in het uitduel met SC Heerenveen (2-0 nederlaag) de rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom. Hij moest inrukken na een onbesuisde charge op verdediger Denzel Dumfries, al liet zowel het slachtoffer als Heerenveen-captain Stijn Schaars na afloop weten dat het een wat zware straf was. Desondanks kreeg Lozano van de KNVB-aanklager een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, wegens 'ernstig gemeen spel'.

Daarmee ging PSV niet akkoord, waarna donderdagavond de tuchtzaak in Zeist volgde. Lozano verklaarde tijdens de zitting dat hij uitgleed en zijn balans verloor. PSV-directeur Peter Fossen, die de verdediging deed, verbaasde zich op zijn beurt over de verklaringen van de arbitrage, waarin staat dat Dumfries door deze actie het veld moest verlaten. Dit terwijl de verdediger pas later in de wedstrijd om andere redenen werd gewisseld. De aanklager kwam in de zitting uiteindelijk tot een zwaardere strafeis dan aanvankelijk het geval was: drie wedstrijden onvoorwaardelijk.

De tuchtcommissie ging in dat laatste niet mee, maar handhaafte de eerste straf van twee duels en één voorwaardelijk. Zodoende mist Lozano de duels met Feyenoord (zondag, 16.45 uur in Eindhoven) en SDC Putten (donderdag, voor de KNVB-beker). Volgende week tegen FC Utrecht is de Mexicaan er weer bij. PSV heeft via de officiële kanalen laten weten dat het niet in beroep gaat tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.