Gerrard stelt dat hij niet alleen voor het geld naar Saoedi-Arabië is overgestapt

Reacties

Steven Gerrard zegt enorm enthousiast te zijn over zijn nieuwe avontuur bij Al-Ettifaq. Van de keuze van de Engelse legende voor een trainersavontuur in Saoedi-Arabië spat de sportieve ambitie niet af, maar de oud-middenvelder van Liverpool ziet dat anders.

Gerrard stelt dat hij niet alleen voor het geld naar Saoedi-Arabië is overgestapt
© Pro Shots

Gerrard had als manager een groot aandeel in de opmars van Rangers FC. Met de landstitel in het seizoen 2020/21 werd een einde gemaakt aan de hegemonie van Celtic, dat negen keer op rij kampioen was geworden. Bij zijn eerste trainersklus in de Premier League stelde de 43-jarige oud-international vervolgens teleur. Na iets minder dan een jaar aan het roer te hebben gestaan op Villa Park, werd hij in oktober van vorig jaar ontslagen. Hoe dan verder met de trainerscarrière?

In plaats van voor sportieve revanche te gaan, heeft Gerrard nu voor het geld gekozen, zo lijkt het toch. Zelf kan de Engelsman zich niet vinden in dat beeld: 'We hebben hier allemaal de ambitie om voor veel ontwikkeling te zorgen, om van de Saoedische competitie een van de beste competities ter wereld te maken.'

Hoewel Gerrard vorige week pas werd gepresenteerd, spreekt hij nu al van een echt familiegevoel bij Al-Ettifaq. 'Deze club heeft een geweldige cultuur en de steun is fantastisch. Het bestuur is ambitieus en bestaat uit erg goede mensen, die veel tijd en energie in de club steken. Toen ik naar Saoedi-Arabië kwam, voelde ik me direct thuis en erg welkom. Het voelde als een familie', aldus Gerrard, wiens woorden ongetwijfeld in de smaak vallen in zijn nieuwe thuisland.

Gerrard heeft bij Al-Ettifaq de beschikking over Amin Younes. De ex-Ajacied werd door de Saoedische club vorig seizoen verhuurd aan FC Utrecht, zijn contract in Saoedi-Arabië loopt nu nog één jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.