Gerbrands sceptisch over Super League: 'Vorm van power play'

Reacties

PSV-directeur Toon Gerbrands denkt niet dat de spraakmakende ontwikkeling in de Europese voetbaltop ook daadwerkelijk tot een Super League leiden. Ajax vindt het nog te vroeg om een standpunt in te nemen.

Gerbrands sceptisch over Super League: 'Vorm van power play'
© Pro Shots

Het nieuws van de lancering van de European Super League is ingeslagen als een bom. Uitgerekend vlak voordat de nieuwe Champions League-opzet zou worden afgetikt door de UEFA, brachten twaalf topclubs een statement naar buiten waar de komst van de Super League aankondigden.

We vroegen onder anderen de leiding van Ajax en PSV om reacties. Vanuit Amsterdam werd niet inhoudelijk gereageerd. 'We vinden het te voorbarig om te reageren. Er zijn nog te veel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen', klonk het vanuit Ajax, dat niet bij het groepje van twaalf clubs hoort dat voor de afscheiding dreigt te zorgen.

Gerbrands wilde wel dieper op de kwestie ingaan. 'Het is het goede recht van iedere club om te onderzoeken wat goed is voor de toekomst. Dat doen we allemaal voortdurend, PSV ook. Wij kijken ook of een BeNeLiga iets zou kunnen zijn of juist niet. Maar de aankondiging van deze clubs om een Super League op te richten, komt op mij over als een vorm van power play die niet tot zo'n competitie zal leiden. De hele voetbalwereld is redelijk eensgezind over dit initiatief en dat is behoorlijk uniek. Als de Super League doorgaat, worden bestaande competities opgeblazen', aldus de PSV-directeur, die onder meer doelde op het gevoel dat Gary Neville sterk wist te verwoorden.

Op VI PRO schetsten we de achtergrond bij het grote nieuws. Lees hieronder meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.