Gerbrands: 'PSV heeft nu geen last van transfersom Romero'

Reacties

De miljoenentransfer van Maximiliano Romero zal bij de PSV-supporters de wenkbrauwen doen fronsen. De Eindhovenaren moeten dit boekjaar namelijk een gat van vijf miljoen euro inlopen. Algemeen directeur Toon Gerbrands legt in de VI van deze week de financiële situatie uit.

Gerbrands: 'PSV heeft nu geen last van transfersom Romero'
© PSV/MEDIA

'Het is heel simpel', aldus Gerbrands. 'Het vijfjarige contract van Romero gaat pas in op 1 juli 2018. Dat betekent dat de transfer van Romero in het volgende boekjaar valt en we er nu dus geen last van hebben', verklaart de algemeen directeur. PSV heeft een gat van vijf miljoen euro vanwege het mislopen van Europees voetbal. De club had in de begroting rekening gehouden met Europa League-inkomsten.

'Daarnaast betalen we de gehele som niet in één keer, die wordt over een bepaalde periode uitgesmeerd. Dat we nog een gat van vijf miljoen euro te vullen hebben klopt. Het meest waarschijnlijk is dat we één of meerdere spelers verkopen, die passen in de plannen van PSV met het oog op de selectie van komend seizoen. Dat hoeft niet in de winterstop, dat kan ook direct na de competitie. Gezien de interesse in onze spelers in de afgelopen transferperiode zijn we er niet bang voor dat dit niet lukt.'

Afgelopen zaterdag maakte PSV overigens bekend dat Romero in de winter al op huurbasis naar Eindhoven komt. Voor concurrent Luuk de Jong is Mexicaanse interesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.