Geplaagd NAC toont veerkracht na beauty Avdijaj

NAC Breda heeft zondagmiddag met een gelijkspel tegen Willem II een einde gemaakt aan een reeks nederlagen. Een benutte strafschop hielp de thuisploeg in het zadel.

NAC Breda
NAC Breda
2 - 2
Willem II
Willem II

Een bestuurscrisis, een serie van zes nederlagen op rij en een laatste plaats: het was duidelijk dat NAC Breda toe was aan een succesje in de Brabantse derby. De equipe van trainer Mitchell van der Gaag probeerde in de beginfase het initiatief te nemen. Nadat de eerste aanvalsgolven niet resulteerden in grote mogelijkheden nam het toch al sporadische gevaar nog verder af. Willem II was ook niet dreigend, waardoor de toeschouwers (waaronder premier Mark Rutte, getooid met een sjaaltje van de thuisploeg) niet echt werden vermaakt.

Min of meer uit het niets opende NAC Breda in de 28ste minuut de score. Na een aanval over links kon Mitchell te Vrede simpel binnentikken. De defensie van Willem II zag er niet goed uit en hetzelfde kon tien minuten voor rust worden gezegd van de verdediging van NAC Breda. Daniel Crowley vond de geheel vrijstaande Thomas Meissner met een vrije trap en de Duitser profiteerde van een dekkingsfout door de 1-1 te maken.

Mitchell te Vrede viert de 1-0 met fans van NAC Breda.

Nog voor rust ging Willem II erop en erover bij de streekrivaal dankzij een beauty van Donis Avdijaj. De Duitser nam de bal met zijn linker in één keer op de slof nadat de door Crowley aangespeelde Damil Dankerlui de bal ook al in één keer voor het doel had geslingerd.

Willem II liet NAC Breda in het tweede bedrijf het spel maken. Tot grote onvrede van het thuispubliek dwong de hekkensluiter nauwelijks iets af. Met opportunistisch spel zorgde NAC Breda af en toe voor onrust in de zestien van Willem II en uit een zo'n rommelige situatie ontstond een strafschop. Pol Llonch haalde zomaar Mikhail Rosheuvel onderuit, waarna de aanvaller zelf het vonnis voltrok: 2-2.

De Tilburgers hadden nu niet meer het excuus om achterover te leunen. Ook na de gelijkmaker kwam Willem II er niet echt aan te pas en zelfs Fran Sol kwam nauwelijks in het spel voor. De Spanjaard zag in de slotfase nog terecht een doelpunt worden afgekeurd. Door de remise komt Willem II op tien punten, zes meer dan NAC Breda, dat hekkensluiter blijft.

NAC Breda gaat zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag, Willem II vervolgt de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.