Gepikeerde Allegri helemaal klaar met kritiek na uitschakeling door Ajax

Reacties

Massimiliano Allegri is zaterdagavond flink uitgevallen tegen een Italiaanse analist. De Juventus-trainer had zijn buik vol van de kritiek over de uitschakeling in de Champions League.

Gepikeerde Allegri helemaal klaar met kritiek na uitschakeling door Ajax

Juventus speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Internazionale in de Serie A en Allegri verscheen na afloop voor de camera voor een live gesprek met Sky Italia. Daar zat oud-international Daniele Adani, die de afgelopen weken veel kritiek leverde op het optreden van Juventus tegen Ajax. Na een kort gesprek over de wedstrijd tegen Inter ging het al snel weer over het Champions League-echec.

'Ajax deed ons pijn in de counter, niet met hun aanvallende speelstijl. Door die counters leek het een geweldige wedstrijd, maar ze waren beter in Amsterdam. Datzelfde gebeurde vanavond ook. Als je veel balverlies lijdt, loop je dat risico', aldus Allegri. Adani ventileerde de afgelopen weken de mening dat de trainers van de Italiaanse clubs in Europa een te negatieve instelling hebben. Volgens hem speelde Juventus te verdedigend tegen Ajax.

Vanaf dat moment begon de discussie steeds pittiger te worden. 'Er is een verschil tussen goed spelen en winnen en dat is niet zo klein als jij denkt. In Italië is iedereen ineens een voetbalexpert geworden en dat is een serieus probleem. Zoals jij, met je boeken. Jij moet nu je mond houden en mij laten praten. Jij weet helemaal niets van voetbal', beet hij Adani toe.

'Jij zit maar achter je bureau en leest je boekjes, maar je weet niets over de praktijk. Ik heb zes landstitels achter mijn naam in Italië', sloot Allegri af. Vervolgens leverde de Juventus-coach zijn microfoon in en beende hij weg. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.