'Gepeste' Meyer vertrekt met smijtende deuren bij Schalke 04

Reacties

Max Meyer heeft zijn laatste wedstrijd voor Schalke 04 gespeeld. De middenvelder, wiens contract afloopt, is geschorst door de club naar aanleiding van een interview waarin hij uithaalt naar de clubleiding.

'Gepeste' Meyer vertrekt met smijtende deuren bij Schalke 04

Het Duitse talent weigerde meerdere aanbiedingen voor een flinke contractverbetering van Schalke en loopt daardoor gratis de deur uit. Meyer vertelde in gesprek met Bild dat hij niet zint op meer geld, zoals hem door de voorzitter van de raad van commissarissen Clemens Tönnies was verweten. Hij wilde simpelweg niet meer met technisch directeur Christian Heidel samenwerken.

'Ik heb me nooit druk gemaakt om het geld, anders zou ik het tweede aanbod wel hebben geaccepteerd', aldus Meyer, die door de achterdeur vertrekt bij de club waar hij in 2010 aansloot in de jeugdopleiding. 'De laatste tijd heb ik het gevoel dat ik gepest word.'

Schalke reageerde maandag in een statement bij monde van Heidel op het interview van Meyer. 'We kunnen deze uitspraken niet tolereren. Wat ons het minst zint, zijn de beschuldigen over pesten. Daar nemen we nadrukkelijk afstand van. Schalke 04 heeft zich altijd correct opgesteld richting Max Meyer.'

De club uit Gelsenkirchen ontkracht ook andere beschuldigingen van Meyer. De 24-voudig jeugdinternational beweerde dat Heidel hem vorige zomer al wilde verkopen en dat trainer Domenico Tedesco hem afgelopen weekend onterecht niet fit verklaarde. Maar beide beweringen zijn volgens Schalke nonsens.

Meyer kan door zijn schorsing alvast op zoek naar een nieuwe werkgever. Verschillende Europese topclubs, zoals Arsenal en Juventus, zouden belangstelling hebben voor de middenvelder. Eerder raakte Schalke al Joël Matip (Liverpool) en Sead Kolasinac (Arsenal) kwijt zonder een transfersom te ontvangen. Leon Goretzka stapt na dit seizoen bovendien transfervrij over naar Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.