Gepasseerde en afwezige Ronaldo valt in Italië wél in de prijzen

Reacties

De grote afwezige bij het Ballon d'Or-gala was maandagavond Cristiano Ronaldo, die achter Lionel Messi en Virgil van Dijk als derde eindigde in de verkiezing voor beste speler van de wereld. De Portugees liet wel zijn gezicht zien op het Gran Galà del Calcio, waar hij zijn palmares alsnog uitbreidde.

Gepasseerde en afwezige Ronaldo valt in Italië wél in de prijzen
© Pro Shots

De 34-jarige Ronaldo werd door de spelers uit de Serie A gekozen tot beste speler in de Italiaanse competitie in het seizoen 2018/19. Ronaldo maakte in zijn eerste seizoen bij Juventus 21 competitiedoelpunten en schreef ook nog zes assists op zijn naam. Daarmee had hij een groot aandeel in het kampioenschap van De Oude Dame.

'Voor mij is het een grote eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen', zei Ronaldo. 'Ik bedank de spelers die op mij gestemd hebben. Het was mijn eerste jaar in de Serie A, een moeilijke competitie. Maar ik ben erg blij met hoe het gegaan is en ik zal mijn best doen om hier volgend jaar opnieuw te staan.'

Ronaldo greep dit jaar naast alle individuele internationale prijzen. Van Dijk werd gekozen tot UEFA Player of the Year en The Best FIFA Men's Player-award ging naar Messi. Bij de uitreiking van laatstgenoemde prijs, op 23 september, liet Ronaldo ook al verstek gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.