Gent heeft opeens nog maar zeven dagen om zich voor te bereiden op Europa

Reacties

Standard Luik en AA Gent profiteren van het feit dat KV Mechelen dit seizoen niet uit mag komen in Europa. De UEFA heeft met een nieuwe verdeling duidelijkheid geschept.

Gent heeft opeens nog maar zeven dagen om zich voor te bereiden op Europa

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) sprak woensdag uit dat Mechelen wel deel mag nemen aan de Jupiler Pro League, maar dat het vanwege matchfixing niet uit mag komen in de Europa League. En dus werd er geschoven met de oorspronkelijke ticketverdeling.

Mechelen had als bekerwinnaar rechtstreeks de groepsfase van de Europa League mogen betreden, maar dat privilege gaat nu naar Standard. De club moest oorspronkelijk instromen in de derde voorronde van de Europa League, maar slaat nu dus twee rondes over richting het eindtoernooi.

Antwerp FC krijgt op zijn beurt het ticket van Standard en stroomt een voorronde later in. Gent, dat vorig seizoen in de competitie net buiten de boot viel, heeft het meeste geluk in België. Zij mogen alsnog Europa in, maar moeten liefst drie rondes overleven voordat de groepsfase van de Europa League in zicht is. Al op 25 juli treedt Gent voor het eerst aan in de tweede voorronde, FC Viitorul Constanta is de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.