Genoa stunt en verpest verjaardagsfeestje De Vrij

Stefan de Vrij heeft zijn 26ste verjaardag geen extra glans kunnen geven. Lazio ging maandagavond namelijk onderuit in de Serie A tegen Genoa: 1-2.

Het eerste doelpunt liet even op zich wachten in Stadio Olimpico. Het was een oude bekende van de Romeinen die de wedstrijd na rust openbrak. Goran Pandev, die vijf seizoenen speelde voor Lazio, werkte af nadat De Vrij de bal niet kreeg weggewerkt.

Lazio schakelde snel en kwam vier minuten later weer langszij. Marco Parolo verlengde de bal in het doel na een kiezelharde voorzet van Martín Cáceres. Vervolgens leek het helemaal mis te gaan voor de Romeinen. Diego Laxalt leek de winnende treffer te maken, maar na een ingreep van de videoscheidsrechter ging dit feestje niet door voor de bezoekers. De Uruguayaanse aanvaller nam de bal volgens de arbitrage mee met zijn hand.

In de extra tijd kreeg Lazio alsnog het deksel op de neus. Dit keer was het wel raak voor Laxalt. De 24-jarige international kopte binnen na een voorzet van ex-PSV'er Oscar Hiljemark. Lazio bezet de derde plaats in de Serie A, maar Juventus en Napoli lijken uit het zicht voor de formatie van trainer Simone Inzaghi.