Genietende Steijn grapt over Europa League-ambities VVV

Trainer Maurice Steijn genoot zondagmiddag van zijn VVV-Venlo. Hij zag een elftal dat elkaar het succes gunde én hoorde de Limburgse fans dromen van Europa League-voetbal. Dat vindt de trainer evenwel nog voorbarig, zo liet hij met een grote grijns weten.

De Limburgers wonnen met 2-0 van ADO Den Haag, een overwinning die voor Steijn (de geboren Hagenaar speelde zes seizoenen bij ADO en werkte er later nog zo'n negen jaar als jeugd-, assistent- én hoofdtrainer) extra lekker aanvoelt. De oefenmeester toonde zich tegenover FOX Sports na afloop dan ook een blij man. 'De wedstrijd liep perfect voor ons. We hadden na rust misschien nog uit kunnen lopen naar een grotere overwinning, maar desalniettemin was het een geweldige middag.'

Steijn genoot vooral na de 1-0, een penalty in de eerste minuten. 'Het moment daarvoor vond ik misschien nog wel mooier dan de goal', stelde hij. 'Onze vaste penaltynemer is Tino Susic, maar hij gaf de bal aan Peniel Mlapa. Hij vindt namelijk dat een spits een doelpunt nodig heeft.' Mlapa stond tot zondag nog droog, maar dankzij het cadeautje van zijn teamgenoot is hij nu van de nul af. 'Dat zijn mooie momenten, en het is een hartstikke mooi signaal van Susic richting zijn collega', loofde Steijn.

Ondanks de goede prestaties - VVV staat vijfde - vindt Steijn dat men in Venlo nog niet te vroeg moet juichen. Hij nam het spreekkoor Wij gaan Europa in dan ook niet al te serieus. 'Misschien bedoelen ze op vakantie', grapte hij. 'De vijfde plaats is echt heel mooi, daar genieten we ook van. Het is geweldig voor iedereen binnen VVV, maar we zitten pas op een kwart van de competitie. Als we vandaag hadden verloren stonden we twaalfde, dus het zit heel dicht bij elkaar. Maar dat neemt niet weg dat we genieten van deze tussenbalans.'

Apathisch
Zijn ADO-collega Fons Groenendijk was afloop niet te genieten. 'Je kunt hier van alles over zeggen, maar het is een feit dat we niet goed begonnen', doelde hij op de razendsnelle 1-0. 'Je mag bij VVV niet zo snel op achterstand komen, want dan wordt het moeilijk. Je komt er hier niet zomaar doorheen. Ik heb ik de rust het woord 'apathisch' gebruikt. De jongens wilden echt wel, maar het liep vandaag precies zoals we níét willen.'

De trainer zag sterkhouders als Nasser El Khayati een vlakke wedstrijd spelen. 'Als bepalende mensen bij ons niet goeg genoeg zijn aan de bal, dan is ADO niet zo geweldig dat we iedereen zomaar even naar huis kunnen spelen. Dat heb ik al vaker gezegd. Dit was een verdiende nederlaag, we moeten het vandaag vooral bij onszelf zoeken.'