Genesio ziet ommekeer bij Lyon na invalbeurt Memphis

Bruno Genesio probeerde na het 2-2 gelijkspel van Olympique Lyon tegen Shakhtar Donetsk positief te blijven. In die poging kwam de trainer van de Fransen al snel uit bij de invalbeurt van Memphis Depay.

De Nederlander is dit seizoen niet langer een onbetwiste basisspeler bij Lyon. Ook in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar begon Memphis op de bank. In de 63st minuut, bij een 0-2 achterstand, besloot Genesio de Oranje-international alsnog te brengen. Dat had het gewenste resultaat: Memphis viel ijzersterk in en Lyon knokte zich naar een punt.

'Memphis maakte het verschil met zijn technische kwaliteiten. Ik wil me dan ook vasthouden aan de tweede helft', aldus Genesio, die zijn kwakkelende ploeg slecht zag beginnen. 'Het plan was om hoog druk te zetten, maar dat deden we enorm slecht. We stonden niet compact genoeg. Gelukkig hebben we na rust de juiste reactie gegeven, dat is belangrijk. We hebben dit punt verdiend.'

Shakhtar-trainer Paulo Fonseca baalde van het weggeven van de comfortabel lijkende voorsprong en was het niet eens met Genesio. 'Dit is een tegenvaller, wij hadden recht op meer dan een gelijkspel. Na de 2-2 kregen wij ook nog kansen op meer. We hebben moedig gespeeld. Niet veel ploegen komen naar Lyon en kunnen dan brengen wat wij gebracht hebben. Ik ben trots op mijn spelers.'