Gemiste strafschop doet bijzonder veel pijn voor Weghorst

Wout Weghorst is regelmatig de held bij VfL Wolfsburg, maar woensdagavond werd hij de schlemiel. Na een gemiste strafschop van de Nederlander bereikte RB Leipzig de laatste vier van het Duitse bekertoernooi.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
VfL Wolfsburg

Weghorst stond woensdagavond tegenover Justin Kluivert, die net als afgelopen weekend een basisplaats had bij Leipzig, en kreeg in een eerste helft met veel kansen de allergrootste kans om te scoren. De spits mocht na een overtreding van Christopher Nkunku aanleggen voor een strafschop en ging vol vertrouwen op de bal af. Op het moment dat hij wilde schieten gleed zijn standbeen echter weg, waarna Weghorst hoog over het doel van Peter Gulacsi schoot.

De uitglijder werd er een met pijnlijke gevolgen, want Leipzig trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Kort nadat Kluivert plaats had gemaakt voor Alexander Sørloth leverde de voormalig FC Groningen-spits (zaterdag als invaller ook al belangrijk in de comeback tegen Borussia Mönchengladbach) de assist op de openingstreffer van Yussuf Poulsen. Voor Wolfsburg kwam daarmee een einde aan een serie van acht wedstrijden op rij zonder tegendoelpunt.

De bezoekers gingen hierna met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar vonden die niet en incasseerden in de slotfase nog de 2-0. Weer was Sørloth de aangever: deze keer schoot zijn voorzet door naar de tweede paal en scoorde Hwang Hee-Chan.

Wolfsburg kan zich nu volledig op de Bundesliga gaan richten. Leipzig bekert verder en is na Borussia Dortmund (dat dinsdag won van Borussia Mönchengladbach) en Holstein Kiel (dat eerder deze woensdag met 0-3 te sterk was voor Rot-Weiss Essen) de derde ploeg die zich plaatst voor de halve finales van de strijd om de DFB Pokal. Het laatste ticket gaat naar Jahn Regensburg of Werder Bremen.