Gemiste kansen kosten PSG níét de kop in zinderend gevecht met Bayern

Reacties

Paris Saint-Germain heeft Bayern München uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. De titelhouder won de return in Parijs met 0-1, maar dat was na de 2-3 nederlaag in München niet genoeg voor een comeback. In de halve finale wacht nu Borussia Dortmund of Manchester City. 

Gemiste kansen kosten PSG níét de kop in zinderend gevecht met Bayern
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

PSG en Bayern vermaakten de neutrale kijker na het spectaculaire heenduel ook in de return weer met hoogstaand voetbal. Waar het vorige week Kylian Mbappé was die de show stal, was dit keer ook Neymar op dreef voor de ploeg van Mauricio Pochettino. Alleen het grote verschil met de eerste wedstrijd in München was dat de bal er dit keer niet inging voor de Parijzenaars.

Kansen om Bayern voor een schier onmogelijke opgave te zetten waren er genoeg. Mbappé schoot al snel voorlangs, nadat hij voor het eerst was weggestuurd. En even later bood de rappe Fransman al een eerste kans aan Neymar, die op Manuel Neuer stuitte. Halverwege de eerste helft verrichtte de Duitse doelman opnieuw een cruciale redding, toen Neymar andermaal was vrijgespeeld door Mbappé.

Het was slechts een van de vele keren dat PSG in de eerste helft dreigend doorkwam met de rappe Mbappé als speerpunt. Het was echter Neymar die in de laatste tien minuten voor rust kort achter elkaar heel dicht bij de openingstreffer was. Eerst raakte de Braziliaan de lat na een briljante kapbeweging, twee minuten later schoof hij de bal hij oog in oog met Neuer tegen de paal na een snelle tegenstoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus overkwam PSG wat vorige week het lot was van Bayern: de kansen waren voor de thuisploeg, de goal voor de bezoekers. Zonder Robert Lewandowski, Serge Gnabry en Leon Goretzka had de titelhouder in het eerste half uur grote moeite tot echte kansen te komen. Het eerste serieuze schot kwam in de 25ste minuut pas van de voet van Leroy Sané, maar vlak voor rust nam Bayern wel de leiding.

Vlak nadat Neymar in korte tijd twee keer het aluminium had geraakt, kopte Eric Maxim Choupo-Moting uit de rebound namelijk raak nadat Keylor Navas een schot van David Alaba na goed werk van Thomas Müller nog had gekeerd. Die treffer deed het wedstrijdbeeld enigszins kantelen in het voordeel van Bayern, dat vlak voor en vlak na rust meteen weer gevaarlijk was via Sané en Alaba.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de jacht op die cruciale tweede treffer waren er mogelijkheden voor Müller en Sané, maar echt doordrukken lukte Bayern niet. En ondertussen was het oppassen geblazen voor de tegenstoot van PSG, waar Mitchel Bakker na 58 minuten inviel. Neymar kwam na een fraaie actie van Ángel Di María maar net tekort om binnen te tikken en een goal van Mbappé werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Veel alternatieven op de bank om een doorbraak te forceren had Flick ook niet. Jamal Musiala en Javi Martínez kwamen nog binnen de lijnen en Bayern voerde de druk in de slotfase flink op, maar PSG hield stand en schakelde de titelhouder - in de finale van vorig seizoen nota bene nog te sterk voor de Franse kampioen - zo uit na 180 minuten topvoetbal van de bovenste plank.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.