Gemiste kans tegen Real Madrid spookt door Dolbergs hoofd

Kasper Dolberg kreeg woensdag in de slotfase een grote kans om Ajax nog naast Real Madrid te schieten. De aanvaller verzilverde deze kans echter niet en dat zit hem behoorlijk dwars.

Dolberg begon tegen Real op de bank, omdat Erik ten Hag koos voor de 'Bayern-variant', met Dusan Tadic in de punt van de aanval. Een ruim kwartier voor tijd kwam Dolberg als vervanger voor Lasse Schöne binnen de lijnen en kort na zijn entree maakte Hakim Ziyech de gelijkmaker (1-1). Dertien minuten later herstelde Marco Asensio de voorsprong van Real.

Ajax gebruikte de laatste minuten van de wedstrijd voor een slotoffensief en kreeg via Dolberg een enorme kans op de 2-2. 'Ik kreeg een heel mooie pass van David Neres', blikt de Deen bij Ajax TV terug. 'Toen wilde ik afronden, maar ik gleed weg. Daarom raakte ik de bal niet goed.'

In de uren na de wedstrijd bleef de gemiste kans door het hoofd van Dolberg spoken. 'Ja, eerlijk gezegd heb ik die kans wel een tijdje voor me gezien. Ik had natuurlijk moeten scoren. Misschien had ik nog een extra stap moeten zetten of een grotere stap moeten nemen. Iets anders in ieder geval.'

Door de 1-2 nederlaag van woensdag zal Ajax in de return in Estadio Santiago Bernabéu minstens twee keer moeten scoren om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De wedstrijd in Spanje staat voor 5 maart op het programma.