Gemengde gevoelens bij Olde Riekerink: 'Hiermee kunnen we wel verder'

Na vier thuiswedstrijden wacht SC Heerenveen nog steeds op zijn eerste zege voor eigen publiek. Trainer Jan Olde Riekerink heeft echter het gevoel dat zijn ploeg de stijgende lijn te pakken heeft.

'We staan niet waar we willen qua punten, of qua uitvoering. Maar deze wedstrijd is wel een punt waarvan ik zeg: dit is een basis waarop we verder kunnen bouwen', zei de trainer na het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. 'Als we op deze manier verder gaan qua organisatie, zullen we minder tegengoals krijgen.'

Olde Riekerink koos net als tegen Katwijk wederom voor Michel Vlap als aanvallende middenvelder, Ben Rienstra was de controlerende man. 'Ben geeft wat stabiliteit daar, hij is een jongen die veel coacht en dat is voor anderen prettig. Ik zit nu wel dicht tegen een vaste formatie aan, van hieruit kunnen we een ploeg neerzetten die wedstrijden kan gaan winnen.'

39

'Hier en daar zullen er nuances zijn, zoals Yuki Kobayashi die in deze wedstrijd als rechtsbuiten stond', vervolgde hij. 'We hadden een plannetje met hem. Hij moest wat naar binnen trekken en omdat de backs van ADO doordekken, dachten we dat Sam Lammers daardoor vaak in de één tegen één zou komen aan de zijkant. Dat werkte heel aardig, alleen maakten we de kansen niet af. Dan krijg je vlak voor rust zo’n tikkie (gelijkmaker Tomas Necid, red.) en zit iedereen niet blij in de kleedkamer. Ik had na rust nog wel even het idee dat we ze vast konden zetten, maar het viel telkens net niet goed.'

Vlap
Michel Vlap was overwegend positief na het resultaat. 'Er was een goede balans, dat komt door de manier van druk zetten, Ben Rienstra die het aanstuurt. Ik vond dat we prima voetbalden in de eerste helft, maar dan hebben zij één voorzet en die koppen ze er gelijk in. Dat is ook een beetje pech.'

Vlap had zelf de score geopend, schoot later op de lat en werd in de tweede helft gewisseld. 'Die goal gaf een heerlijk gevoel', zei hij. 'Ik heb voor mijn gevoel hartstikke lekker gespeeld, maar ik kon niet verder. Ik ben hartstikke ziek geweest namelijk.' Ondanks het uitblijven van een zege denkt Vlap dat het gelijkspel een basis is waarop Heerenveen kan bouwen. 'Ik denk dat we hierop door moeten. We gaven bijna niks weg en hadden qua kansen moeten winnen.'