Gemeente Napels handelt pijlsnel: ultiem eerbetoon aan Maradona officieel

Reacties

Napoli speelt vanaf heden de thuiswedstrijden officieel in het Stadio Diego Armando Maradona. De gemeente Napels heeft razendsnel gehandeld en maakte het nieuws vrijdag, ruim een week na het overlijden van de Argentijnse voetballegende, officieel bekend.

Gemeente Napels handelt pijlsnel: ultiem eerbetoon aan Maradona officieel
© Pro Shots

Al kort na de dood van Maradona op 25 november kondigde Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis aan dat het stadion vernoemd zou gaan worden naar de Argentijnse voetballegende. 'Het Stadio San Paolo kan de naam van Maradona gaan dragen', zei hij nog op dezelfde dag. De burgemeester van Napels was zelfs nog stelliger. Hij zei dat het proces zelfs al in gang was gezet.

Vrijdag, ruim een week na het overlijden van Maradona, werd het bericht officieel: Napoli speelt voortaan in het Stadio Diego Armando Maradona. Napoli zorgt daarmee voor het ultieme eerbetoon aan de speler die de club in 1987 en 1990 kampioen van Italië maakte. In 1989 wonnen Napoli en Maradona ook de UEFA Cup.

Napoli moet nog wel een weekje wachten voordat het eerste duel in het naar Maradona vernoemde stadion gaat spelen. Komend weekend wacht in de Serie A namelijk een uitwedstrijd tegen Crotone. Volgende week wachten wel twee thuiswedstrijden voor de ploeg die donderdag nog gelijkspeelde tegen AZ (1-1). Het eerste duel in Stadio Diego Armando Maradona zal Napoli - Real Sociedad zijn. Zondag 13 december volgt ook de eerste Serie A-wedstrijd tegen Sampdoria.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.