Gelegenheidsspits blijkt niet de keepersoplossing voor Heracles

Reacties

Eric Verstappen wordt niet de nieuwe doelman van Heracles Almelo. De nummer negen van het afgelopen Eredivisie-seizoen gaat nu bekijken of Alessandro Damen een meerwaarde kan zijn.

Gelegenheidsspits blijkt niet de keepersoplossing voor Heracles
© Pro Shots

De 27-jarige Verstappen liep vorige week stage bij Heracles, nadat hij zonder club was komen te zitten na zijn vertrek bij het Duitse Würzburger Kickers. Daar kwam hij vorig seizoen in het nieuws omdat hij vanwege een groot aantal coronabesmettingen binnen de selectie eens moest invallen als spits. Een doelpunt van de gelegenheidsaanvaller zat er tegen SV Darmstadt 98 niet in.

Verstappen hoopte als keeper een contract te kunnen verdienen bij Heracles, maar is daar niet in geslaagd. De club neemt nu Damen op proef. De 31-jarige keeper stond de afgelopen zeven jaar op de loonlijst bij Excelsior, waar hij in het afgelopen seizoen nog de eerste keus onder de lat was.

Heracles is op zoek naar versterking onder de lat, waar de spoeling dun is geworden door de spierblessure van Janis Blaswich. Eerder deze zomer zwaaiden de Almeloërs Daniel Mesenhöler (contract niet verlengd) en Michael Brouwer (verhuurd aan FC Emmen) uit. Met Ruben Jalving (21) haalde Heracles al wel een jonge doelman binnen, hij is met Koen Bucker (25) momenteel de enige fitte optie onder de lat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer E. Verstappen
Meer over E. Verstappen
Meer A. Damen
Meer over A. Damen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.