Gele kaarten en schorsingen: dit moet je weten bij Oranje

Reacties

Vier spelers van Oranje doen er goed aan om in de kwartfinalewedstrijd tegen Argentinië op hun hoede te zijn. Nathan Aké, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Matthijs de Ligt moeten voor een eventuele halve finale oppassen.

Gele kaarten en schorsingen: dit moet je weten bij Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Bovenstaande vier spelers van Oranje kregen dit toernooi al een gele kaart. Bij een tweede gele kaart volgt automatisch een schorsing van één wedstrijd voor het volgende duel. De Ligt pakte in de openingswedstrijd tegen Senegal een gele kaart, Aké kreeg geel tegen Qatar en De Jong en Koopmeiners gingen tegen de Verenigde Staten in het boekje van de scheidsrechter. Bij tegenstander Argentinië staan met Marcos Acuña en Gonzalo Montiel slechts twee spelers op scherp in het duel met Oranje.

Na de kwartfinale beginnen alle spelers weer met een schone lei, in de halve finale kan een gele kaart dus niet meteen tot een schorsing voor de finale leiden.

Tijdens het vorige WK profiteerde Bruno Martins Indi van die regeling. De verdediger kreeg in de kwartfinale tegen Costa Rica geel en liep daarna ook tegen Argentinië (halve finale) tegen een kaart aan, maar door de schone lei mocht hij gewoon meedoen in het duel om de derde plek. Eerder in het toernooi miste Robin van Persie de derde groepswedstrijd, omdat hij tegen zowel Spanje als Australië een gele kaart kreeg.

Nederland en Argentinië staan vrijdagavond (Nederlandse tijd) tegenover elkaar, in de halve finale treft de winnaar Brazilië of Kroatië.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.