Geklungel en klasse in paar seconden: wereldgoal van Excelsior-spits

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Geklungel en klasse in paar seconden: wereldgoal van Excelsior-spits
© Pro Shots

• Het sneeuwt misschien een beetje onder tussen al het Champions League-geweld, maar dit doelpunt van Excelsior-spits Joël Zwarts wilden we jullie toch niet onthouden. De voormalig aanvaller van Feyenoord straf het defensieve geklungel bij FC Oss namelijk wel héél fraai af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb veel gespeeld, dat is goed. Maar qua spel had ik meer moeten brengen. Ik denk dat ik niet veel slechte wedstrijden heb gespeeld, maar er zijn ook niet veel wedstrijden geweest waarin ik echt heb uitgeblonken. Het was gewoon heel vlak. Te vlak.'
Frenkie de Jong toont zich in gesprek met Trouw zelfkritisch, als hij wordt gevraagd om zijn eerste seizoen bij Barcelona te beoordelen. De middenvelder geeft zichzelf een 5,5, hoogstens een 6 als rapportcijfer. Maar zijn seizoen is nog niet voorbij: zaterdagavond probeert De Jong met Barcelona de kwartfinale van de Champions Leagu te bereiken. Napoli is de tegenstander.

Barcelona
Barcelona
3 - 1
Napoli
Napoli

• Een prachtig plaatje, geschoten na afloop van Manchester City - Real Madrid. Op het moment dat de spelers al in de kleedkamer zaten, bleven Pep Guardiola en Zinedine Zidane nog even achter op het veld, om als liefhebbers nog even terug te blikken op de Champions League-kraker.

'Een hond past toch beter bij me dan een lijger.' 
Jens Toornstra laat zich niet inspireren door Memphis Depay en houdt het bij zijn labradoodle Tommy, een populaire verschijning in het tv-programma Boer zoekt vrouw. (Algemeen Dagblad)

Dit bericht bekijken op Instagram

What happens when a liger hangs out with a Lion?

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

'Wanneer ik tevreden ben? Als we eerste worden!' 
• FC Utrecht heeft zijn selectie versterkt met Daniel Arzani, die op huurbasis is overgenomen van Manchester City. Bij die club is het weliswaar gebruikelijk om voor het kampioenschap te gaan, maar iemand zal Arzani misschien even moeten uitleggen dat men bij Utrecht ook met iets minder gelukkig mag zijn. (FOX Sports)

Thomas Tuchel beklaagde zich deze week over het aantal blessures in zijn selectie en nu is de coach van Paris Saint-Germain zelf ook nog eens in de lappenmand beland. Tuchel liep op de training van donderdag een verstuikte enkel op en brak bovendien een botje in zijn voet, zo maakt PSG bekend via de officiële kanalen. De club maakt niet bekend hoe de blessure is opgelopen. Laten we hopen dat Mitchel Bakker er niets mee te maken heeft en dat hij woensdag tegen Atalanta Bergamo gewoon weer mag meedoen.

• Het vertrek van Alexis Sánchez bij Manchester United was voor The Sun een mooie aanleiding om het duurste Premier League-flopelftal samen te stellen. In dit team zien we een Nederlander terug: Winston Bogarde. De verdediger kwam in vier jaar tijd niet verder dan elf wedstrijden voor Chelsea, maar vond het met zijn astronomische salaris prima om op de tribune te zitten en op trainingsdagen slechts wat rondjes om het veld heen te rennen. 

• Dat 8 augustus geen nationale feestdag is, is toch eigenlijk onbegrijpelijk. De achtste dag van de achtste maand is immers de verjaardag van Louis van Gaal. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, een man met veel gezichten, blaast vandaag 69 kaarsjes uit. Van harte, Louis!

• Andere jarigen vandaag zijn Ryan Koolwijk (35), Louis Saha (42), Roberto Rojas (63), José Molina (50), FC Augsburg (113), Abel Hernández (30), Josip Drmic (28) en Sylla Sow (24). Bij RKC Waalwijk hopen ze van harte dat laatstgenoemde vandaag komt trakteren, want Sow is al een tijdje in geen velden of wegen meer te bekennen. Sow wil een transfer maken en staat volgende week tegenover zijn werkgever in een arbitragezaak. Niet echt een leuk onderwerp voor een praatje tijdens de taart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.