Geïrriteerde Kovac is vragen over Bayern-toekomst zat

Niko Kovac was niet te genieten na de harde nederlaag van Bayern München bij Eintracht Frankfurt (5-1). De trainer stond vooraf al onder druk bij de kampioen van Duitsland en reageerde geïrriteerd op nieuwe vragen over zijn toekomst.

'Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren', zei Kovac tegen ZDF. 'Waarschijnlijk weten jullie daar meer over dan ik. Hoe moet ik dat nu weten, vlak na een wedstrijd? Wat ik erover denk, doet er niet toe. Jullie kunnen dit beter vragen aan degene die hierover gaat.'

Het gesprek met de Duitse pers werd er niet beter op toen Kovac werd gevraagd naar een verklaring voor de 5-1 in Frankfurt. 'Wat willen jullie van me horen? We begonnen prima en kregen daarna een vroege rode kaart, waardoor we tachtig minuten in ondertal hebben gespeeld. Ik hoef niet alles met jullie te delen.'

'De rode kaart was cruciaal in deze wedstrijd, maar we speelden ook niet goed', vervolgde Kovac. 'Als je tachtig minuten met tien man speelt, krijg je het hier heel moeilijk. Toch mogen mensen meer van ons verwachten. Zeker in de tweede helft speelden we niet goed. We maakten te veel fouten. Simpele fouten waar we meteen de rekening voor kregen.'

Kovac weigerde om zijn spelers af te vallen. 'Ik ga hier geen beschuldigingen maken. Na acht minuten konden onze plannen overboord. Ondanks de 2-0 hebben we de helft nog redelijk afgesloten met een goal, maar na rust lag de bal er al na vier minuten in. Het mag ons niet overkomen dat we hier met 5-1 verliezen.'

Vorig seizoen kwam Kovac al vroeg onder flinke druk te staan en dat is nu weer het geval. In de Duitse kranten verscheen eerder deze week al het gerucht dat voorzitter Karl-Heinz Rummenigge het liefst Erik ten Hag zou willen aantrekken als de vervanger van Kovac, terwijl technisch directeur Hasan Salihamidzic een voorkeur zou hebben voor Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino.