Geïmponeerde Engelse pers rept al over 'dé aankoop van de zomer'

Reacties

Gabriel Jesus wordt overladen met complimenten na zijn thuisdebuut voor Arsenal. Met twee doelpunten en twee assists loodste de zomeraankoop zijn ploeg zaterdagmiddag langs Leicester City: 4-2. Nooit eerder scoorde een speler van Arsenal tweemaal in zijn eerste thuiswedstrijd in de Premier League. Na afloop zei Jesus dolblij te zijn om te kunnen schitteren als de nummer 9 van Arsenal, nadat hij niet verzekerd was van een basisplek bij Manchester City.

Geïmponeerde Engelse pers rept al over 'dé aankoop van de zomer'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
4 - 2
Leicester City
Leicester City

'Ik geniet er enorm van', liet Jesus, voor ruim 52 miljoen euro overgekomen uit Manchester, weten aan Sky Sports. 'Ik was niet ongelukkig bij City, maar ik wilde gewoon spelen. Ik train hier iedere dag met Eddie (Nketiah, red.) op het afronden. Hij heeft ook veel kwaliteiten en zelfvertrouwen. Arsenal heeft twee goede spitsen.' Jesus sprak van een goede overwinning op een zware tegenstander. 'We kennen de kwaliteit van Leicester. Ze hebben veel goede spelers, zoals Jamie Vardy, een van de beste spitsen die ik heb gezien.'

© Pro Shots

Het liefst had Jesus zijn thuisdebuut bekroond met een hattrick. 'Natuurlijk, absoluut. Ik werk iedere dag om doelpunten te maken. Ik heb twee kansen niet benut en daar ben ik een beetje teleurgesteld over, maar ik ben wel blij met de manier waarop we spelen. We reageren goed op tegendoelpunten.' Ook de London Evening Standard concludeerde dat de Braziliaan drie keer had moeten scoren, maar toch werd hij beoordeeld met een negen door de krant.

'Wat een thuisdebuut voor Jesus. Hij scoorde twee keer en raakte de bal op briljante wijze voor zijn eerste doelpunt', doelde de krant op een geplaatste inzet in de rechterbovenhoek. 'Hij gaf ook twee assists en had eigenlijk een hattrick moeten hebben', klonk het. De Daily Star vroeg zich af of Jesus 'dé aankoop van de zomer' kan worden. 'Vandaag liet hij zien dat Mikel Arteta wellicht een gouden zet heeft gedaan. Hij wilde een nieuwe spits, liet het bestuur precies weten wie hij wilde en die speler werd gehaald.'

'In misschien wel de spannendste strijd in jaren om de bovenste vier plekken kunnen de doelpunten van Jesus het verschil betekenen tussen de vijfde en vierde plaats', blikte de krant alvast vooruit. De Daily Mirror beschreef de 2-0 van Jesus als het 'doelpunt van een geboren doelpuntmaker, iets waar het Arsenal aan ontbrak sinds het vertrek van Pierre Emerick-Aubameyang'. Nadat een hoekschop van Gabriel Martinelli op onhandige wijze werd verlengd door Vardy, stond Jesus op de juiste plaats om binnen te knikken. 

'Gabriel Jesus is precies de spits die Arsenal nodig had'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.