Geheime trip naar München was startpunt van comeback Robben

Reacties

Mark-Jan Fledderus is Arjen Robben dankbaar voor zijn terugkeer bij FC Groningen. De technisch directeur vertelde op de persconferentie zondagmiddag hoe hij de 36-jarige aanvaller verleidde tot een rentree.

Geheime trip naar München was startpunt van comeback Robben
© Pro Shots

'Een ongekende dag voor FC Groningen. We zijn ontzettend trots dat we hier zitten met Arjen Robben, één van de beste Nederlandse voetballers aller tijden', opende Fledderus zondag de persconferentie in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De td vertelde dat hij een jaar geleden ook al een poging had gedaan om Robben terug naar Groningen te halen.

'Op 9 mei 2019 zijn we naar München gegaan. We hebben Arjen verteld wat onze plannen en ideeën waren. En we sloten af met de vraag: wil je alsjeblieft bij Groningen komen voetballen? Arjen ging helaas niet op dat aanbod in, maar we hebben wel contact gehouden. We merkten dat het voetbal enigszins bleef kriebelen bij Arjen', aldus Fledderus.

'Toen de coronacrisis begon, vroeg Arjen: "Ik wil jullie heel graag helpen, maar ik weet niet zo goed hoe." Toen hebben Wouter Gudde en ik de stoute schoenen aangetrokken. We hebben contact gezocht met Bernadien, de vrouw van Arjen. Op 21 mei, Hemelvaartsdag, zaten we om half 5 's ochtends in de auto naar München. Arjen reageerde verbaasd toen we aankwamen.'

'We werden hartelijk ontvangen. Toen hebben we hem een compilatievideo laten zien van de Michael Jordan-serie The Last Dance en vervolgens de vergelijking gemaakt met Arjens carrière', blikt Fledderus terug. 'Dat was een ongelooflijk mooi moment, want Arjen kreeg er een goed gevoel bij, merkten we. We zeiden: "De beste manier waarop je de club kunt helpen, is om weer te gaan voetballen".'

Dat bleek te werken, want zondag zette Robben in het Groningen-stadion zijn handtekening onder een eenjarig contract bij Groningen. 'Arjen heeft de Champions League gewonnen, de WK-finale gespeeld. En dat je dan hier zit en dat je dit doet. Dat zegt heel veel over de mens Arjen Robben. Hij is zo gewoon gebleven. Het is nog steeds Arjen uit Bedum. Daar zijn we hem heel dankbaar voor', sloot Fledderus af.

Poll (gesloten) Wordt de rentree van Arjen Robben een succes?
  • 75% Ja (5.172 stemmen)
  • 25% Nee (1.702 stemmen)
Robben-mania in Hoge Noorden: 'Op vijftig procent al geweldige aanwinst Groningen'
Circus Robben: 'Slapeloze nachten voor heel veel verdedigers komend seizoen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.