Stoichkov grijpt alligator, Martínez over Tour de France-methode Kovac

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Stoichkov grijpt alligator, Martínez over Tour de France-methode Kovac
© Pro Shots

• Oud-voetballer Hristo Stoichkov is weliswaar al even met voetbalpensioen, maar dat neemt niet weg dat de Bulgaar zijn streken van weleer is verleerd. Tijdens een potje golf kreeg de 55-jarige Stoichkov op de hole gezelschap van een alligator. Stoichkov, tijdens zijn carrière als actief voetballer niet vies van een schermutseling meer of minder, was niet bang en greep het reptiel bij zijn staart: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Onder Kovac moesten we voor en na elke training veertig minuten fietsen. We wisten na een tijdje niet meer zeker of we ons aan het voorbereiden waren op de competitie, of op de Tour de France.'
Javi Martínez heeft een boekje opengedaan over de trainingsmethodes van voormalig Bayern München-trainer Niko Kovac. Volgens de 33-jarige Spanjaard twijfelde de Bayern-spelers na een verloop van tijd aan de aanpak van de Kroaat, wiens contract in november 2019 werd ontbonden na een 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt. Martínez verruilde de voorbije zomer Bayern na ruim negen jaar trouwe dienst voor Qatar SC.

• Op sociale media circuleren foto's rond van het mogelijke nieuwe uitshirt van Barcelona. Het trikot, dat volledig wit is op een blauwrode horizontale en verticale baan na, wordt met wisselende reacties ontvangen. Wit is namelijk de kleur van aartsrivaal Real Madrid: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cristiano Ronaldo heeft geen hoge pet op van de website Transfermarkt.com. De 36-jarige Portugees was het niet eens met een lijst die de website had gepubliceerd. Op het lijstje stonden meest waardevolle spelers van 33 jaar en ouder. Ronaldo, die op de eerste plek stond, was het niet eens met zijn markwaarde en stuurde boos een bericht. 'Jij bent in jouw leeftijdscategorie met afstand de nummer één', reageerde Transfermarkt destijds op zijn aantijgingen. Omdat het een verschil van tussen de 35 en 60 miljoen euro betrof, wijzigde de website niets. 'Daarna stuurde Ronaldo een aantal emoji's en heeft hij ons geblokkeerd', verklaarde coördinatoren van de datawebsite aan The Athletic

'Ik zei tegen Lionel dat ik het niet leuk vond om zo genoemd te worden. Daarna sprak hij de groep aan en sindsdien noemt niemand me meer zo.'
• Vanwege zijn rode bos haar werd Brighton-middenvelder Alexis Mac Allister bij de Argentijnse nationale ploeg 'Colo' genoemd, wat vrij vertaald voor ginger door moet gaan. Nadat hij tegen sterspeler Lionel Messi zei het niet leuk te vinden dat zijn ploeggenoten hem zo noemden, sprak Messi hen met succes daarop aan.

'Ik had graag eens met hem samengespeeld, gezien het aandeel dat hij in mijn carrière heeft gehad.'
• Als Virgil van Dijk voor één keer de defensie mocht vormen met een historische, al gestopte voetballer, zou hij voor Ronald Koeman kiezen. De aanvoerder van Oranje zei in gesprek met Nike veel bewondering te hebben voor zijn oude trainer, met wie hij werkte bij Southampton en het Nederlands elftal. 'Ook won hij het EK 1988 met Nederland, dus ik blijf bij mijn keuze voor Koeman.'

• Oplettende fans van Bayern München merkten het de laatste duels al op: sterspeler Serge Gnabry speelde met een zwartgelakte nagel. Maar waarom? Het blijkt te gaan om een statement. Mannen over de hele wereld lakken een van hun vingernagels voor de bewustwording van seksueel kindermisbruik. Gnabry toont zijn maatschappelijke betrokkenheid overigens ook op andere manieren: hij doet mee aan de campagne 'Common Goal', waarbij voetbalsterren één procent van hun jaarsalaris doneren aan een goed doel.

• Vicenza-aanvaller Riccardo Meggiorini barstte woensdag in tranen uit tijdens het uitduel met Lecce. De 36-jarige Italiaan had een opstootje met Lecce-speler Zan Majer, waarbij Meggiorini zijn opponent vroeg: 'Wat heeft mijn moeder ermee te maken?'. Luttele seconden later begint hij te huilen, waarna Lecce-aanvoerder Fabio Lucioni hem troost.

• In de herfst van zijn carrière beleefde Edwin van der Sar zijn hoogtijdagen bij Manchester United. Vandaag dertien jaar geleden zette de huidig algemeen directeur van Ajax een bijzonder record neer op Old Trafford door het meeste aantal minuten onder de lat te staan zonder tegendoelpunt te krijgen. De reeks zou uiteindelijk eindigen na 1311 (!) minuten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Noussair Mazraoui maakte na de gewonnen topper tegen PSV bekend Ajax na dit seizoen transfervrij te verlaten. Barcelona zou op het vinkentouw zitten, maar een overgang naar de Spaanse topclub is volgens ESPN-analist Mario Been helemaal geen vooruitgang. 'Op dit moment zeker niet. De nummer vijf van Spanje... Dat is niet veel beter dan de nummer een van Nederland op dit moment. Het zou voor hem geen topstap zijn, dat is mijn mening.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Willem van Hanegem heeft zich in Het Laatste Nieuws opvallend positief uitgelaten over Joshua Zirkzee. Volgens het Feyenoord-icoon heeft de aanvaller van Anderlecht de potentie om de top te bereiken. 'Door te leren van Lewandowski en op elke training tegen topverdedigers te staan, is hij erg gegroeid. Bij Bayern wordt het volgens mij moeilijk voor hem, maar Joshua kan zo bij een andere Europese topclub mee.'

• De jarigen van vandaag zijn Ricky van Wolfswinkel (33), Karim El Ahmadi (37), Ko Itakura (25), Dustley Mulder (37), Gerard Aafjes (37), Pascal Jansen (49), Kerlon (36) en Jung-Hwan Ahn (46). Gefeliciteerd!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.