Gefrustreerde Mbappé houdt gemoederen bezig in Frankrijk

Reacties

De frustraties van Kylian Mbappé vormden zaterdagavond een smet op de klinkende 5-2 zege van Paris Saint-Germain. De Fransman maakte zijn rentree en kon zijn ongenoegen daarbij niet verbergen.

Gefrustreerde Mbappé houdt gemoederen bezig in Frankrijk
© Imago
PSG
PSG
5 - 2
Montpellier
Montpellier

Mbappé moest de eerste duels van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. Hij was geschorst voor de wedstrijd om de Franse Super Cup en zat bij de eerste competitiewedstrijd nog niet bij de selectie van PSG. Toch stond hij zaterdag wel weer direct aan de aftrap tegen Montpellier. Het werd een frustrerende avond voor de Fransman.

Halverwege de eerste helft mocht Mbappé aanleggen voor een strafschop, om zijn rekening voor het nieuwe seizoen te openen. Zijn niet al te overtuigende inzet werd echter gestopt door Jonas Omlin. Neymar sloeg even later wél toe vanaf de strafschopstip en eiste de hoofdrol op. Mbappé bleef op zoek naar een doelpunt en kon zijn frustraties niet de baas, toen hij bij een veelbelovende counter de bal niet kreeg van nieuweling Vitinha. Mbappé hief zijn handen de lucht in en weigerde verder deel te nemen aan de aanval, die gewoon doorliep en uiteindelijk resulteerde in een kans voor Achraf Hakimi. Mbappé liep op dat moment al mokkend naar de zijlijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 69ste minuut had Mbappé met een intikker alsnog zijn doelpunt te pakken, maar dat vierde hij al niet meer. Het was duidelijk dat de Fransman met enige frustratie kampte, terwijl zijn ploeg toch een eclatante zege boekte. Trainer Christophe Galtier werd achteraf naar een reactie gevraagd over de onvrede van zijn sterspeler. Is zijn houding een probleem voor PSG?

'Ik heb het gezien', reageerde de Fransman bij RMC op de reactie van Mbappé richting Vitinha. 'Hij wilde de bal hebben van Vitinha. Hij is erg competitief. Hij wil het goed doen en hij wil het meteen goed doen. Maar een topvoetballer kun je niet ineens aan zetten. Het kost tijd om weer op honderd procent van je krachten te komen. Hij heeft 30, 45 en 60 minuten gespeeld in de voorbereiding en zijn laatste wedstrijd was drie weken geleden. Dan weet je dat het even duurt voor je weer op je fysieke topniveau zit.'

Volgens Galtier is dat de reden voor het gebrek aan scherpte bij Mbappé, en dus ook zijn frustratie. 'Als hij weer op honderd procent zit, zal hij het verschil maken. Dit soort spelers willen scoren en zich laten zien. Dat is normaal geworden voor hem. Maar hij moet fysiek nog een inhaalslag maken ten opzichte van zijn ploeggenoten.'

Ploegmakker Marco Verratti maakt zich geen zorgen over Mbappé. Sterker nog, hij denkt dat de irritatie bij de Fransman juist positief is. 'Kylian wil het altijd goed doen. Na de gemiste penalty was hij wat geïrriteerd, maar dat is normaal. Hij is een grote speler en wil altijd het verschil maken. Dat hij boos is, is alleen maar goed, want dat betekent dat hij geeft om dit team. Dat hij belangrijk wil zijn voor dit team.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.