Gefrustreerde Gerrard wil uitleg van UEFA na gelijkspel bij Feyenoord

Steven Gerrard hield gemengde gevoelens over aan het Europa League-duel van donderdagavond met Feyenoord (2-2). De Rangers-coach was blij met het optreden van zijn ploeg in de tweede helft, maar vond ook dat zijn ploeg een loepzuivere penalty werd ontnomen.

Na de 1-0 in de eerste helft van Jens Toornstra was het Alfredo Morelos die in de tweede helft de score wist om te buigen in het voordeel van de Schotse ploeg. Omdat Luis Sinisterra vervolgens 2-2 maakte, moest zowel Rangers als Feyenoord het doen met een puntje. Rangers staat nu na vijf speelrondes eerste in Groep G van de Europa League. Met één punt meer dan Young Boys en FC Porto en drie punten meer dan Feyenoord heeft Rangers plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand in de laatste groepswedstrijd tegen Young Boys (thuis).

Dat gegeven stelde Gerrard tevreden, maar de Engelse manager van de Schotten was vooral heel erg boos op arbiter Damir Skomina. De Liverpool-legende vond dat Morelos bij een situatie tussen de 1-1 en de 1-2 namelijk een penalty had verdiend toen hij werd belaagd door Leroy Fer. 'We hadden overduidelijk een strafschop verdiend. Als de scheidsrechter dit terugziet, zal hij woest op zichzelf zijn. Ik zou graag eens een uitleg van de UEFA willen waarom wij nooit een penalty krijgen. Fer klimt gewoon over hem heen. Het is wanhopig verdedigen en hij brengt hem naar de grond. Als het ergens anders op het veld gebeurt is het altijd een overtreding dus dit was ook een penalty.'

Morelos
Gerrard had bovendien nog lovende woorden over voor Morelos. De Colombiaanse spits was dus tweemaal trefzeker en dat zorgt volgens Gerrard voor een hoger prijskaartje voor zijn topschutter. Voor de wedstrijd claimde de manager een prijskaartje van meer dan 50 miljoen euro, iets waar hij na afloop met een lach op terug kwam. 'Geloven jullie me nu? Maar hij is niet te koop. Voor geen enkele prijs.'

Met het gelijkspel kon Gerrard wel leven: 'Ik heb de spelers in de rust gevraagd te onthouden waar we voor speelden en hoe hard we hebben gewerkt om op dit niveau te mogen acteren. Ik vroeg ze om het echte Rangers te laten zien na rust. Dat hebben we gedaan. We maakten de 2-1 en dat verdienden we', aldus de Rangers-coach, die Sinisterra de eindstand op 2-2 zag bepalen.

Fer gefrustreerd ondanks ontsnappingsroute: 'Moet klein wonder gebeuren'