Gefrustreerde De Boer en recordaankoop Martínez begraven de strijdbijl

Reacties

De lucht is geklaard, de donkere wolken verdreven. Althans, voor de bühne hebben Frank de Boer en Gonzalo Pity Martínez hun oplaaiende strijd gestaakt. Nu moet ook op het veld blijken dat de trainer en de recordaankoop elkaar daadwerkelijk beter begrijpen.

Gefrustreerde De Boer en recordaankoop Martínez begraven de strijdbijl

Martinez is de duurste speler in de selectie van De Boer. De Argentijnse aanvaller verhuisde voor ruim dertien miljoen euro van River Plate naar Atlanta United. De hoge afkoopsom voor MLS-begrippen ten spijt, de Zuid-Amerikaans Speler van het Jaar in 2018 heeft zijn draai nog niet echt gevonden bij Atlanta.

De aanwezigheid van De Boer als trainer speelt daarin zonder meer een rol. De oud-international is binnen zijn tactische plannen nog op zoek naar de beste plaats voor de 26-jarige Argentijn, die op zijn beurt moet wennen aan de werkwijze van de voormalig Ajacied.

Martínez had bij zijn jawoord aan Atlanta geen rekening gehouden met de Nederlander als trainer, hij had landgenoot Gerardo Tata Martino in zijn achterhoofd zitten bij de gesprekken over een toekomst in Amerika. 'Ik had inderdaad geen idee dat hij Martino zou opvolgen. Ik wist niet hoe De Boer zou gaan spelen, maar het is ook gewoon een kwestie van aanpassen', vertelde Martínez vrijdag tijdens een eerste moment met de Amerikaanse media in twee maanden. 'Ik moet blijven werken en blijven luisteren naar De Boer.'

De woorden van Martínez zijn een verklaring voor de schurende relatie tussen hem en De Boer. Scheurtjes kwamen afgelopen week aan de oppervlakte. De aanvaller werd twee keer na een uur naar de kant gehaald, waarbij De Boer achteraf repte van 'een gevaar voor het team' en 'onvoldoende arbeid' als redenen voor de wissel.

De kritiek schoot Martínez in het verkeerde keelgat. De aanvaller deed wat hij De Boer verweet en uitte tegen Argentijnse media zijn ongenoegen voor hij het deelde met de trainer zelf. 'Het stoort me dat er dingen zijn gezegd die hij eerst had moeten zeggen voor hij het deelde met de media', herhaalde hij vrijdag zijn kritiek.

De Boer was en is zich van geen kwaad bewust. 'Ik kan over één ding heel duidelijk zijn: als ik zoiets zeg, dan heb ik dat eerst al tegen de speler gezegd. Ik zeg het niet achter zijn rug om.'

Hoe dan ook, Martínez en De Boer zaten vrijdagochtend los van elkaar bij technisch directeur Carlos Bocanegra aan tafel. 'Beiden waren een beetje gefrustreerd', vertelde die bij een plaatselijk radiostation. 'Frank maakte wat opmerkingen na afloop, Pity deed dat ook. Maar hun relatie is goed, ze zijn er allebei overheen. Het lijkt alsof de Argentijnse media een vuurtje aan het stoken zijn.'

De strijdbijl is dus officieel begraven. De onvrede is daarmee (nog) niet weg, het is slechts onttrokken aan het oog van de buitenstaander. Het vuurtje brandt nog. Het is nu aan De Boer om die te blussen en het vuur in de voetballer te laten ontbranden. Zeker met het oog op de drukke programma met vijf duels in 21 dagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.